in

Radionica Istarske web tržnice – što poljoprivrednici moraju znati o oporezivanju

Foto: Istarska web tržnica

„Sustav oporezivanja poljoprivrednih gospodarstava“ naziv je radionice koja je nedavno održana u Obrtničkom domu Poreč u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam i Udruge Istarska web tržnica.

Kako je objavio službeni portal ove udruge, na radionicu odazvalo se više od stotinu poljoprivrednih proizvođača s područja Istarske županije koje su u uvodu pozdravili dr. sc. Milan Oplanić u ime Instituta za poljoprivredu i turizam i Istarske web tržnice i dr. sc. Morena Mičetić Fabić iz Grada Poreča. Radionicu je vodila mr. sc. Miljenka Cutvarić, savjetnica i urednica časopisa Računovodstvo i financije.

Poljoprivrednicima su predstavljeni uvjeti obveze prijave u registar poreznih obveznika, razlika u poreznom statusu ovisno o (ne) obvezi plaćanja poreza na dohodak, obveznici poreza na dobit, porezna regulativna u prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, obveze izdavanja računa i postojeće iznimke, obvezni doprinosi za poljoprivrednike, te dopunske djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima – ugostiteljske i turističke usluge. Sudionici su potom imali niz pitanja. 

Proizvođači su istaknuli važnost organiziranja radionica koje im pomažu u poslovanju i uspješnijem snalaženju u okviru porezne regulative poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.

Istarska web tržnica pozvala je proizvođače da se uključe u rad udruge koja provodi niz aktivnosti izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda organiziranjem tržnica, smotri, sudjelovanja na manifestacijama i slično.

Kako je zaključeno, više informacija oko učlanjenja može se dobiti na broj 052/408-308 ili na e-mail: info@trznica-trg.eu.

Cijela prezentacija predavačice Cutvarić dostupna je na sljedećem linku:

https://www.trznica-trg.eu/public/MC_OPG_porec24012019.pdf

Nova parkirališta kod Veterinarske bolnice i u St. Portun

Važna uloga Festivala vjenčanja TIJARAsposaNEWS za promociju Istre kao wedding destinacije