in

Važna uloga Festivala vjenčanja TIJARAsposaNEWS za promociju Istre kao wedding destinacije

Preksinoć su zatvorena vrata 19. izdanja TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja. Bila je to prava čarolija boja, melodija, ritmova i okusa koji su se stopili u jedinstveni događaj gdje budući mladenci mogu pronaći sve što im treba za poseban dan u životu, njihovo vjenčanje.

TIJARAsposaNEWS donosi jedinstvenu manifestaciju koja objedinjuje brojne vrijedne obrtnike, tvrtke i poduzetnike koji stvaraju jedinstvene proizvode i usluge za taj poseban dan. Jer, upravo su vjenčanja jedan vrhunski proizvod koja, ukoliko se ističu kvalitetom, nalaze vrlo lako prostor na tržištu. U trenutku kada na našim prostorima postoje takve kvalitetne usluge i proizvodi koje možemo ponuditi, stvara se i jedinstvena prilika za kreiranjem posebnog turizma, gdje Istra postaje interesantna kao destinacije za vjenčanja.

Zato je Istarski Festival Vjenčanja u Puli zapravo pravo mjesto gdje se može tijekom dva dana pogledati sve što oni najbolji nude za taj poseban dan. Uz dvije revije dnevno, buduće mladenke su mogle pogledati najnovije trendove i modele vjenčanica. Svoje haljine i prijedloge za vjenčanje predstavili su iz Salona vjenčanica Biba, Angels wedding, Vesna Sposa, Neva te dizajneri i butici Showroom Antonela, Sanja Kaić, Butika Lilien te Butika Irena. Biljana Pliško iz Vjenčanica Biba naglasila je trenutno najmoderniji trend u vjenčanoj modi, a to su haljine dugih rukava i otvorenih leđa. Za frizure manekenki su se pobrinuli iz Salona Andrea, a za make up iz Le Beauty Mansiona. Dekoraciju i cvjetnu, zelenu kulisu osmislili su iz Florami studija iz Pule.

Festival je ove godine odjekivao prekrasnim notama glazbenih nastupa. Tako su se predstavili bendovi Soundkeepersi i Top of the pops, a nastupili su i zborovi Cantus PoPuli te Čarobna frula. Za plesne nastupe koji su krasili program pobrinuli su se iz Plesnog centra Studio, a gošće su bile i plesačice iz Sense & dance skupine. Nezaobilazno je bilo posjetiti slatke štandove koji su predstavili najnovije proizvode za sve sladokusce te one koji doista uskoro moraju odabrati svadbenu tortu. Posjetitelji su mogli kušati slastice Pekare Concettino, Antice, Reginexa i Iza. Paola Damijan iz Pekare Concettino naglasila je da nije najbitnije kakvi su trendovi već da sve polazi od želja, volje i ukusa mladenaca te da se svaka torta uglavnom i personalizira. Plesne poduke za mladence održavai su Fabris i Rosemarie, voditelji Plesnog centra Studio koji su zabavnim ritmovima zagrijali sve posjetitelje. Za rasvjetu na Festivalu pobrinuo se tim VBV produkcije koji svaki događaj, a tako i vjenčanje učine čarobnim. Kamera foto aparata učinit će da se mladenka na njezin dan osjeća posebno, kao zvijezda, a to su za Festival učinili Giordano Cellich u ime Foto Festivala te Ana Bolobicchio.

Čim se zatvore vrata Festivala Vjenčanja, kreće se s organizacijom novog, još boljeg Festivala za 2020. godinu. Kreiranje manifestacije iziskuje puno rada i truda da bi svi, izlagači i posjetitelji, bili zadovoljni. Svakako se nastoji kroz promociju Festivala promovirati i Pula, Istra, kao destinacije za organizaciju vjenčanja jer definitivno postoji cijeli spektar proizvoda i usluga koji potencijalni mladenci ovdje mogu pronaći. Marijana Dabo Percan iz Tijara model & event management agencije, koja je organizator ovog događaja, kaže da je nužna povezanost institucija, hotelskih kuća, turističkih agencija i sve brojnijih poduzetnika koji se uključuju te svoje proizvode i usluge nude u specifičnoj branši turizma – organizaciji vjenčanja. Stoga je bitna i suradnja s institucijama Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Grada Pule te Turističkom zajednicom Istarske županije koje podupiru projekt. Ovaj sektor zanimljiv je i izvan naših granica, jer se već dulji niz godina Istra promovira i kao wedding destinacija.

Radionica Istarske web tržnice – što poljoprivrednici moraju znati o oporezivanju

Poreč u plaže uložio 20 milijuna kuna – u veljači počinje uređenje one u Špadićima