in

RADMANI feštom i sadnjom drveća proslavili nova igrališta

Zajedničkim druženjem uz iće i piće mještani porečkog prigradskog naselja Radmani proslavili su proteklog vikenda završetak uređenja novog polivalentnog igrališta i dječjeg igrališta u centru mjesta. Proslavu su organizirali sami mještani i Mjesni odbor, sa željom da proslave ovaj za njih važan događaj, a druženju su prisustvovali i gradonačelnik Loris Peršurić te izvođači radova.

U središtu naselja uređena je površina od oko 900 m ² na kojoj se je smjestilo asfaltirano igralište opremljeno s košem za košarku i dva gola za mini nogomet, dječje igralište s dvostrukom ljuljačkom, toboganom i klupom te manje parkiralište za parkiranje 6 vozila. Kompletna površina ograđena je 1,5 metarskom ogradom, odnosno 2 i 4 metarskom zaštitnom ogradom na asfaltiranom igralištu, kako bi najmlađi mogli nesmetano  uživati u igri.

Osim druženja i veselja, mještani su posadili i nekoliko stabla u sklopu nacionalne akcije Kolektivna sadnje drveća koja se sve do 27. listopada provodi na području Poreča.

Radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta, a investitor je Grad Poreč. Uređenjem igrališta u naselju Radmani, broj polivalentnih i dječjih igrališta na području Poreča približio se broju od 110, čime se ne mogu pohvaliti ni gradovi puno veći od Poreča. Ulaganje u komunalnu opremu i uređenost svih porečkih naselja nastavit će se i ubuduće, sve u dogovoru s mještanima i mjesnim odborima, priopćeno je iz gradske uprave.

Pucnjava, ranjenici i uniforme: VIŽINADU okupirali njemački i saveznički vojnici u uprizorenju filma “ZLATO ZA ODVAŽNE”

Motivacija od najmanjih nogu: POREČ će prvi u Istri svojoj djeci pokloniti slikovnicu “Ja sam mali poduzetnik”