in

RADOVI TEKU SPORIJE: Epidemija koronavirusom nije zaustavila gradnju vrtića u VIŽINADI

Foto Općina Vižinada

Epidemija koronavirusom stvorila je brojne probleme gospodarstvu. Mnoge su djelatnosti obustavljene, no ipak korona-kriza nije uspjela baš sve zaustaviti. Pa se tako gradnja najvažnije investicije u Vižinadi – dječjeg vrtića s jaslicama – nastavlja po planu. Jedini problem jest što su radovi morali biti usporeni iz objektivnih razloga, pa je rok za dovršetak produžen.

Novi vrtić/Foto Općina Vižinada

-Iz opravdanih zahtjeva morali smo odobriti prolongiranje roka dovršetka zgrade. Naime, zbog poštivanja mjera Stožera civilne zaštite izvođač radi s tek 30 posto kapaciteta, a k tome otežana je nabavka materijala za rad. Stoga smo odobrili novi rok, odnosno kraj lipnja, pojasnio je načelnik Marko Fenerac.
Radi se o investiciji vrijednoj 8,38 milijuna kuna bez PDV-a, započetoj lani u kolovozu. Zgrada će do nove pedagoške godine biti spremna za prijem 55 mališana u tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jednu jasličku.
Radove izvodi pazinska tvrtka Vladimir Gortan, u suradnji sa zagrebačkim Domoprojektom. Vižinada je, k tome, za izgradnju i opremanje vrtića sklopila i ugovor o obavljanju stručnog nadzora s porečkom tvrtkom Istra Inženjering, vrijedan gotovo 249 tisuća kuna.
Kako saznajemo od načelnika, trenutno se na zgradi uređuje pročelje, u unutrašnjosti se postavlja podno grijanje, a HEP izvodi priključke.

Velika navala na e-propusnice, odbijeno stotine zahtjeva, a uočena je i velika ‘rupa’ u sustavu

DND Poreč priprema virtualnu izložbu dječjih radova za Dan grada