in

RADOVI TRAJU VEĆ 7 MJESECI: U Funtanu konačno stigao ASFALT

Foto Tanja Kocijančić

Nakon punih sedam mjeseci, koliko traju radovi, u Funtanu je konačno stigao asfalt! Prvi je sloj položen jučer, a radovi su nastavljeni danas. Slijedi asfaltiranje nogostupa duž cijele ulice kroz Funtanu, odnosno radi se o glavnoj prometnici koja prolazi kroz ovo mjesto i spaja Poreč i Vrsar.

Još smo prije tjedan dana pisali kako je rekonstrukcija ove ceste pri kraju, a što je trebalo biti gotovo još 19. svibnja, što je prvotno najavio investitor, državna tvrtka Hrvatske ceste.

Međutim, kiša koja danima nije prestajala odužila je radove, pa je najavljeno da će se početi asfaltirati prošle subote. Novi rok dovršetka bio je 1. lipanj.

No, kiša je ponovno padala i to još obilnije. Jučer se vrijeme konačno popravilo, pa sada bi trebalo još 4, 5 dana dok radnici sve ne dovrše.

Ostaje samo za nadati se da neće ponovno padati, jer su mještani već nestrpljivi i pomalo je svima dosta toliko mjeseci voziti se zaobilaznim putovima. Tu su i unutarnje ulice u mjestu, mnoge i preuske za dvosmjerni promet, kojima se vozilo obilazno u pravcu Vrsara, i obrnuto, a koje su bile „zagušene“ ogromnom količinom vozila.

Podsjetimo – radovi su počeli lani u studenom, a najprije je sređen ulaz u Funtanu iz pravca Poreča, gdje je napravljen novi veliki kružni tok kod Plodina.

Tvrtka Hrvatske ceste izvela je obimne radove, jer je obnovljen kompletan sustav oborinske odvodnje, potom zaštićene su i preseljene postojeće instalacije, zamijenjene kolničke konstrukcije prometnice i pješačkih staza. Usporedo s time Istarski vodovod Buzet i porečka komunalna tvrtka Odvodnja financirale su gradnju novog magistralnog vodovoda i obnovu fekalne kanalizacije kroz mjesto pa sve do kampa Valkanela, što će Istarski vodovod platiti 2,4 milijuna kuna bez PDV-a, a Odvodnja 70.000 kuna, također bez PDV-a.

Ugovorena vrijednost radova je devet milijuna kuna bez PDV-a, a izvođač radova je tvrtka Cesta Pula. Nadzor nad izvođenjem radova ugovoren je sa zajednicom ponuditelja Učka konzalting iz Pazina i Institut IGH iz Zagreba. Ugovorena vrijednost usluge nadzora je 538 tisuća kuna bez PDV-a.

Makedonac vozio pod utjecajem alkohola i bježao policiji, a onda završio u zatvoru

Besplatno vođeno razgledavanje Motovuna 2. lipnja