in

Reagiranje župana i istarskih gradonačelnika na objavu Damira Grunbauma iz Barijere: Podrška istarskom Stožeru, liječnicima i medicinskom osoblju

Reagiranje na članak objavljen na portalu istriaterramagica.eu

Poštovane/i, u skladu sa Zakonom o medijima (čl. 41, st.1, st. 2) te u cilju točnog i potpunog informiranja javnosti zahtijevamo objavu reagiranja, kojeg donosimo u nastavku.

U trenutku u kojem se cijeli svijet suočava s jednom od najvećih kriza i posljedicama koje je uzrokovao COVID-19, prije svega onim zdravstvenim gdje je u Istri izgubljen i prvi život, zgroženi smo riječima i nizom neprovjerenih tvrdnji koje je iznio gospodin Damir Grünbaum, a sve s ciljem kako bi dospio u medije, pritom ne birajući sredstva.

U svom priopćenju gospodin Grünbaum izrekao je niz subjektivnih ocjena kojima se želi osporiti i dovesti u pitanje rad Stožera civilne zaštite Istarske županije te svih zdravstvenih djelatnika i dežurnih službi koji su se u potpunosti podredili ovoj situaciji, a kako bi građani Istre što manje bili izloženi posljedicama koronavirusa.

Ovim putem, svi istarski gradonačelnici na čelu sa zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije g. Fabrizijem Radinom, izražavaju beskompromisnu podršku kako Stožeru, tako i svim istarskim liječnicima i medicinskom osoblju te u potpunosti podržavaju njihov rad.

Istra je i ovog puta pokazala da je spremna za suočavanje s izvanrednim situacijama. Prvi u Hrvatskoj uveli smo mjere kojima se želi smanjiti mogućnost prijenosa zaraze, svjesni koliko ovakva situacija može imati posljedice na zdravlje pa čak i život naših sugrađana i zato su sve naše službe maksimalno koordinirane te svatko iznimno profesionalno obavlja svoj dio posla.

Upravo iz tog razloga, žalosti nas što gospodin Grünbaum u aktualnoj situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo, ne bira sredstva već jeftinim pokušajem sakupljanja političkih poena želi osporiti rad svih onih koji odrađuju „lavovski“ posao kako bi građani Istre bili sigurni.

S poštovanjem,

Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin

Grad Buje – Buie Gradonačelnik Fabrizio Vižintin

Grad Buzet Gradonačelnik Siniša Žulić,

Grad Labin Gradonačelnik Valter Glavičić

Grad Novigrad – Cittanova Gradonačelnik Anteo Milos,

Grad Pazin Gradonačelnik Renato Krulčić,

Grad Poreč – Parenzo Gradonačelnik Loris Peršurić,

Grad Pula – Pola Gradonačelnik Boris Miletić,

Grad Rovinj – Rovigno Gradonačelnik Marko Paliaga,

Grad Umag – Umago Gradonačelnik Vili Bassanese,

Grad Vodnjan – Dignano Klaudio Vitasović.

NOVIGRAD: Od petka 20. ožujka svakodnevna dezinfekcija javnih gradskih površina

Županija i gradovi predstavili mjere za pomoć gospodarstvu – oslobađanje plaćanja poreza na javne površine, smanjenje zakupa poslovnih prostora…