in

NOVIGRAD: Od petka 20. ožujka svakodnevna dezinfekcija javnih gradskih površina

Ilustracija

S ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), a u skladu s odlukom Stožera za civilnu zaštitu Grada Novigrada-Cittanova, djelatnici komunalnih poduzeća „Neapolis“ i „6. Maj“ započet će u petak 20. ožujka sa svakodnevnom primjenom preventivnih mjera dezinfekcije ulica i javnih površina na najfrekventnijim područjima šireg centra grada.

Dezinfekcija ulica i javnih površina odvijat će se u večernjim i noćnim satima, nakon 20 sati, stoga molimo svih da se od 20 sati nadalje suzdrže od izlazaka iz svojih stanova i kuća i kretanja u područjima provedbe dezinfekcije, kako ne bi došlo do udisanja dezinficijensa.

Dezinfekciju će na području dostupnih mu ulica i javnih površina provesti specijalizirano vozilo 6. maja (prema skici u privitku, dostupna je OVDJE > ruta kretanja označena crvenom bojom), dok će dezinfekciju drugih javnih i frekventnih, a tom vozilu nepristupačnih lokacija, ručnim pumpama obaviti djelatnici Neapolisa (polivalentna igrališta u svim gradskim naseljima, okoliš i ulazi u trgovine, banke, zdravstvene ustanove i druge javne prostore…). (Izvor Grad Novigrad)

Od 19. ožujka: Na snazi privremena zabrana prelaska graničnih prijelaza

Reagiranje župana i istarskih gradonačelnika na objavu Damira Grunbauma iz Barijere: Podrška istarskom Stožeru, liječnicima i medicinskom osoblju