in

REKORDER U POREČU: Vozili pod utjecajem alkohola i droge, ali i pod zabranom

Foto MUP

Tijekom proteklog vikenda, od 25. do 27. lipnja, na području Policijske uprave istarske dogodilo se 25 prometnih nesreća, od kojih deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola evidentiran je u pet prometnih nesreća.

Od prekršaja koje su utvrdili policijski službenici, za izdvojiti je jučerašnji događaj na Medulinskoj cesti, gdje su pulski policajci oko 10.30 sati kontrolirali 38-godišnjaka koji je upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake. Muškarac je upravljao automobilom u vrijeme dok ima na snazi zabranu upravljanja vozilima B kategorije, a obavljenim testiranjem na prisutnost droga u organizmu, utvrđeno je kako je pozitivan na prisutnost amfetamina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je izrekla 38-godišnjaku novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 24-godišnjeg slovenskog državljanina, kojeg su policijski službenici zaustavili 26. lipnja oko 1 sat u Špadićima kako upravlja automobilom, slovenske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.21 promila, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji je vozaču izrekao novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Istu novčanu kaznu dobila je 68-godišnja austrijska državljanka, koju su policijski službenici kontrolirali 27. lipnja u 17 u Medulinu, a koja je upravljala osobnim automobilom Mercedes pod utjecajem alkohola od 2 promila.

I pazinska je policija zaustavila vozača, za kojeg je utvrđeno kako upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Policijski službenici su 27. lipnja oko 17.10 sati u Lupoglavu kontrolirali automobil Fiat, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Osim što je vozio dok mu je vozačka dozvola oduzeta, 42-godišnjak je odbio i alkotestiranje, iako je bio pod vidnim utjecajem alkohola. Vozač je uhićen te je policija protiv njega podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu.

NESREĆA NA IPSILONU: 21-godišnjak zaspao za volanom – Vozilo u potpunosti izgorjelo

POREČ: Otvoren Dječji ljetni kamp – upisano gotovo 500 djece