in

ROVINJ: Policija najavila prometnu akciju u utorak

Ilustracija MUP

Policijski službenici će u utorak u Rovinju provesti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Policijska postaja Rovinj nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će se tako 27. listopada od 9 do 11 sati provesti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

U prvih devet mjeseci ove godine na području Rovinja evidentirano je ukupno 512 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 609 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, utvrđeno je 21,71% manje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i oko 4% više prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.   

BADERNA: Humanitarni Bakalarun osvojili Ivan Diklić, Daria Škrinjar i Matija Lisec

ITALIJA: Kaos na ulicama zbog novih mjera – Molotovljevi kokteli i prosvjedi u Milanu, Torinu, Trstu…