in

Skupština Udruženja obrtnika: Priznanja za Eugena Fabrisa, Ivana Markuša i Draga Heraka

Jučer je u prostorijama Obrtničkog doma Poreč održana 3. sjednica Skupštine na kojoj su usvojeni rebalans financijskog plana za 2019., financijski plan i program rada za 2020.. Kako doznajemo od tajnika Udruženja Roberta Velenika, Valter Paris imenovan je u Upravni odbor Udruženja.

Bila je to prilika da se definiraju aktivnosti Udruženja za 2020. godinu, tako da će se zadržati one aktivnosti koje su polučile uspjehom, a novi će projekti biti usmjereni na potrebe obrntika. Posebna će se briga posvetiti organizaciji posjeta djece obrtnicima s ciljem promocije i upisa u obrtnička zanimanja, edukaciji obrtnika, posjetima značajnijim sajamskim manifestacijama u Europi i komunikaciji s obrtnicima putem izrade novih web stranica Udruženja.

Udruženje je nastavilo i lijepu tradiciju nagrađivanja obrtnika u mirovini. Na prigodnom druženju obrtnika uručena su priznanja za dugogodišnji rad u obrtu po odluci Upravnog odbora obrtnicima u mirovini i to:  Eugenu Fabrisu, Ivanu Markušu i Dragi Heraku.

Uz nagrađene obrtnike, druženju su prisustvovali i bivši predsjednici Udruženja obrtnika Valentin Babić, Aldo Ukanović, Đino Matošević, Valentin Žužić i Igor Vojinović, doznajemo od Velenika.

Adventska bajka na šterni u Vižinadi 23. prosinca – POMORI I TI DJEDU MRAZU!

ODGOĐENO predstavljanje monografije „Turizam Novigrada – Povijesni razvoj novigradskog turizma od 19. stoljeća do danas”