in

Slovenija opet promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Slovenska zastava - Ilustracija - Foto Luka E za Unsplash

Premda se očekuje da će vrhunac sadašnjeg vala epidemije dosegnuti vrhunac krajem siječnja, projekcije znanstvenika koje prenose mediji predviđaju da će do izrazitijeg povećanja broja hospitaliziranih doći u prvom tjednu veljače.

Slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu cijepljeni, ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantenu nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom, objavio je Poslovni.hr.

Zbog skraćivanja kućne karantene s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantene s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantenu morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

Epidemiolozi upozoravaju da je stanje u zemlji zbog vala epidemije uzrokovanog širenjem omikron varijante i dalje vrlo ozbiljno.

U zemlji je trenutno 66.777 aktivnih slučajeva zaraze, 14-dnevna incidencija je 3152, a prosječan broj dnevnih zaraza za zadnjih sedam dana iznosi 6029. U subotu je bilo 7580 novih zaraza, što je do sada najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, uz 53 posto pozitivnih testova, objavio je Poslovni.hr.

Cijeli članak pročitajte OVDJE .

Raspored cijepljenja od 18. siječnja – U Umagu, Labinu i Rovinju cijepit će samo jedan dan

covid korona maskica unsplash

Još jedan crni dan u Istri – Čak pet preminulih u bolnici od covida