in

Smotra mladih Crvenog križa Istre ovog vikenda u Umagu

Foto Crveni križ

U subotu  15. listopada organizira se 1. Smotra mladih Crvenog križa Istarske županije. Organizator smotre je Društvo Crvenog križa Istarske županije u partnerstvu s Crvenim križem Bujštine koji je ovogodišnji domaćin.

Foto Crveni križ
Foto Crveni križ

Na 7 različitih pozicija mladi Crvenog križa imati će priliku savladavati osnovne tehnike prve pomoći kao i upoznavanje s pokretom Crvenog križa. Svaku radnu poziciju osmislila su društva Crvenog križa i njihovi mladi volonteri.

Na smotri će sudjelovati gradska društva Crvenog križa Labin, Pazin, Pula, Poreč, Buzet, Rovinj i Buje.

Cilj smotre ponajprije je međusobno upoznavanje, druženje ali i učenje vještina prve pomoći. Program započinje u 9:30h u subotu u parku „Humagum“ u Umagu na adresi Šetalište Vladimira Gortana.  Smotra će se odvijati u vremenu od 10 do 12 sati te će se odmah nakon službenog programa svi sudionici pridružiti  na trgu 1. svibnja u Umagu kako bi zajedno s Nastavnim Zavodom hitne medicine Istarske županije (Ispostava Umag) s početkom u 12 sati obilježili Svjetski dan oživljavanja performansom „masovne reanimacije“.

Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete smotru kao i kasnije pridruže u obilježavanju Svjetskog dana reanimacije, priopćeno je iz Crvenog križa Bujštine.

Foto Grad Poreč

U Poreču održana konferencija za žene poduzetnice

Limski kanal zatvoren u nedjelju 16.10 zbog automobilske utrke