in

U Poreču održana konferencija za žene poduzetnice

Foto Grad Poreč

U četvrtak, 12. listopada 2022., u Domu obrtnika Poreč, u sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, održana je tradicionalna jesenska konferencija za poduzetnice. Ovoga puta fokus je bio na  ključnim temama za poduzetnike kao što su financije u uvjetima rastućih troškova, ljudski resursi i antistres. Konferencija je privukla velik broj iskusnih poduzetnica, ali i mnoge koje su tek na početku poslovanja. Bilo je to jednodnevno druženje  tijekom kojeg su poduzetnice imale priliku razmijeniti iskustva te tako potaknuti pozitivne promjene u svakodnevnom poslovanju. 

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Sudionice je na početku pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Elio Štifanić. Nakon predavanja na temu Upravljanje financijama tvrtke u uvjetima rastućih troškova, koje je vodila Tanja Sergović i predavanja Svetlane Mirković Borčić o izazovima s kojima se danas susreću poslodavci prilikom pronalaska radne snage,   uslijedila je panel rasprava – Žena, majka, poduzetnica kao primjer da su balans između poduzetnog i privatnog života, ali i sinergija privatnog i javnog sektora u Poreču itekako mogući i da polučuju veoma uspješne rezultate. U panelu su sudjelovale Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča-Parenzo i Marijana Kordić, vlasnica obrta MK Vizual koja je ujedno i korisnica gradskih potpora.

Za kraj druženja, okupljene sudionice opustile su se uz antistres predavanje Dijane Jurić koja je prisutnima ˝pokazala put˝ do točke unutarnje ravnoteže.Ova konferencija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva.

U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, udruge i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Izvor Grad Poreč

Giipuja

BUJE: U nedjelju koncert Giipuje na turneji “100 šterni, ćo!”

Foto Crveni križ

Smotra mladih Crvenog križa Istre ovog vikenda u Umagu