in

SOS ŠAPE za napuštene životinje skupile vrijedne donacije

Foto Tanja Kocijančić

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape Poreč uoči Dana žena ponovno je organizirala štand na Trgu slobode na kojem su se skupljale donacije za nezbrinute šapice. I ovog su puta vrijedne volonterke pripremile prigodne aranžmane i ispekle kolače koju su donatori mogli dobiti u zamjenu za novčani prilog koji će poslužiti za kupnju lijekova, veterinarske troškove i ostalo.

-Hvala svima koji su jučer posjetili naš štand i doprinijeli da sakupljeni iznos dosegne 3.000 kuna. Kao i uvijek, 1.000 kuna proslijedit ćemo udruzi Happy End Pazin s kojom surađujemo, te u kojoj također volontiramo i dijelimo dobro i zlo. Pozivamo vas da nam se pridružite opet za Uskrs, kada ćemo osim predobrih kolača nuditi i prigodne aranžmane naših volonterki, koje ćete kroz koji dan moći vidjeti u našem albumu Arts&crafts, poručile su članice ove udruge.

Naglasile su da im je trenutno prioritet liječenja Dugog koji je u kritičnom stanju zbog srčanog crva, mace s prolapsom rektuma i sličnih slučajeva.

Inače, kod Dugog neinvazivne terapije nisu dale rezultata, pa je njegovo stanje sve gore. Stoga su se veterinari odlučili na intenzivnu i riskantnu, ali učinkovitu terapiju injekcijama, koje se mogu nabaviti u inozemstvu i stoje 280 eura. SOS Šape i dalje skupljaju za njegovu terapiju, pa mole one koji nisu mogli doći na štand da donaciju uplate na račun udruge IBAN HR79 2340 0091 1109 11871, SWIFT PBZGHR2X ili PayPal sospawsporec@gmail.com.

Srčanog crva prenosi komarac, pa zaštitite svoje psiće sredstvima koja garantiraju i obranu protiv komaraca, istaknule su članice Šapa.

Istarsko-kvarnerski EKIPNI KROS: Porečki Maximvsi osvojili tri pehara!

Hvalevrijedna volonterska akcija: Supružnici NEDA i ZORAN SARIĆ uredili stazu od Marede do Dajle