in

Specijalna bolnica “Martin Horvat” u Rovinju dobila terapijski i sportski bazen

Novi bazenski kompleks - Foto Grad Rovinj

Nakon dovršetka radova izgradnje rovinjski bazenski kompleks ishodovao je uporabnu dozvolu te kreće s probnim radom. Unatoč rastu cijena u građevinskom sektoru izgradnja je uspješno privedena kraju te je u okrugu Specijalne bolnice «Martin Horvat» izgrađen sportski bazen veličine 33,33 x 25 m, te terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m, a sve s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima.

Novi bazenski kompleks - Foto Grad Rovinj
Novi bazenski kompleks – Foto Grad Rovinj

-Ovo je zasigurno najveća investicija u sportsku infrastrukturu u našem gradu koju građani čekaju od Sedamdesetih godina obzirom da je Rovinju nedostajao sportski bazen zatvorenog tipa. Rokovi dovršetka su se dakako pomakli zbog povećanja cijena i nedostatka materijala na tržištu, no bez obzira na sve izazove investicija je dovršena. Lokacija koju smo odabrali na početku mandata pokazala se kao pravilan izbor jer je omogućila da našim sportašima osiguramo adekvatan prostor za treninge te istovremeno i daljnji razvoj investicija u Specijalnu bolnicu u koji su se uključili i svi istarski gradovi i općine te Istarska županija, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Novi bazenski kompleks - Foto Grad Rovinj
Novi bazenski kompleks – Foto Grad Rovinj

Riječ je o investiciji od oko 60 milijuna kuna, a zgrada bruto površine od 3.637,55 m2 koncipirana je kao objekt u tri etaže: podrumska servisna etaža, prizemlje i kat.

Na sportskom je bazenu postavljeno pokretno dno na tri staze u inoksu, čime je rovinjski bazen prvi takve vrste u Hrvatskoj i među nekoliko u cijeloj Europi. Riječ je o dnu koje se može micati ovisno o potrebama korisnika, a postavljen je i alarmni sustav koji nadzire plivače protiv utapanja.

S tri strane kompleksa otvaraju se vizure prema moru, plaži i borovoj šumi, dok su s druge strane smješteni glavni prostori za fizikalnu terapiju – dvorana za hidroterapiju, prostor terapijskog bazena i dvorane za elektroterapiju i vježbanje, objavio je Grad Rovinj.

Foto Grad Rovinj

Novi bazenski kompleks - Foto Grad Rovinj
Novi bazenski kompleks – Foto Grad Rovinj

Foto Policijska uprava istarska mup plovanija

Na PLOVANIJI veliki doček Nove godine i proslava ulaska u Šengen

Foto Grad Poreč

U Poreču čak četiri dočeka Nove godine – Prljavci, Night Express, dječji…