in

Biciklistički klub Novigrad ima još jednu uspješnu sezonu

Biciklistički klub Novigrad i ove se godine može pohvaliti zapaženim uspjesima na brojnim natjecanjima, posebno u MTB disciplinama. S pregršt medalja vratili su se tako i s nedavne posljednje ovogodišnje utrke nacionalnog prvenstva u MTB disciplinama, održane u Vodicama. Na postolje najboljih brdskih biciklista tamo su kao drugoplasirani u disciplini XCM stali i članovi BK Novigrada, Martin Legović i Relvis Glavić.

biciklistički klub novigrad

U kategoriji ELITE, stazu od 92 kilometra sa 1.120 metara visinske razlike, Legović je prešao za 3:43:16, s osam sekundi zaostatka za prvoplasiranim, inače bivšim članom BK Novigrada, Anthonyjem Bilićem, koji je ove godine prešao u talijanski profi klub Four Es Racing Team, s kojim nastupa na utrkama svjetskog MTB kupa. Bilić je također član MTB reprezentacije Hrvatske.
U kategoriji Veteran C natjecatelji su vozili stazu od 54 kilometra sa 700 metara visinske razlike, koju je Glavić prešao za 2:22:40 s 12 sekundi zaostatka iza vodećeg. U kategoriji Veteran C vozili su još Deni Bukovac (6. mjesto) i Patrik Fabac, inače i agilni predsjednik BK Novigrada (9. mjesto). U vrlo jakoj konkurenciji u kategoriji Veteran B boje Novigrada zastupao je Andrej Atanasić, osvojivši 16. mjesto.

Pored toga, odličnim rezultatima može se pohvaliti i najmlađi natjecatelj BK Novigrada, Marko Turčić. On je na vrlo zahtjevnoj XCO stazi Cvituša u ličkom Lovincu u kategoriji do 15 godina osvojio 3. mjesto i potvrdio svoj višegodišnji položaj u samom vrhu mladih naraštaja brdskih biciklista. Turčić se uspješno predstavio i na MTB Uphill nacionalnom prvenstvu, održanom na Vidovoj gori na otoku Braču. Tamo se također popeo na pobjedničko postolje, osvojivši srebrnu medalju u vrlo jakoj konkurenciji.

Inače, BK Novigrad je osnovan 2005. godine, kao udruga ljubitelja biciklizma koja je u zadnjih nekoliko godina prerasla u pravi sportski klub sa zavidnim rezultatima. Već godinama prema rangu HBS-a BK Novigrad spada među pet najuspješnijih natjecateljskih MTB klubova u Hrvatskoj, među preko 40 aktivnih u kupu Hrvatske. Klubu su pristupili i brojni entuzijasti iz drugih gradova, poput Umaga, Poreča, Buja, Pule, Rijeke i Zagreba, ali i iz susjednih država, Slovenije i Italije, tako da klub trenutno broji 15-tak licenciranih vozača.

kanalizacija Otvoreno gradilište na Mandraču u Novigradu

NOVIGRAD: Počela trogodišnja obnova i dogradnja kanalizacije

turistička zajednica tar vabriga manifestacija tar bevemo e andemo gastro manifestacija tz tar vabriga

TAR: U subotu BEVEMO & ANDEMO – Prijavite se na šetnju uz najbolja vina, gin i rakije