in

NOVIGRAD: Počela trogodišnja obnova i dogradnja kanalizacije

Gradilište kanalizacije na Mandraču u Novigradu

Kako je i najavljeno, u novigradskom Mandraču započeli su radovi na rekonstrukciji, proširenju i novogradnji sustava fekalne i oborinske odvodnje te vodovodne mreže starogradske jezgre.
Podsjećamo, riječ je o investiciji za koju je u svibnju ove godine sklopljen ugovor o radovima između investitora 6. Maj odvodnja d.o.o. Umag i izvođača radova, poduzeća CGP d.d. iz slovenskog Novog Mesta. Vrijednost ugovora odnosno njime predviđenih radova je 54,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

novigrad obnova kanalizacija gradilište radovi listopad 2021
Otvoreno gradilište na Mandraču u Novigradu

Potpisanim ugovorom predviđa se među ostalim rekonstrukcija fekalne kanalizacijske mreže u starogradskoj jezgri Novigrada u duljini od 2.450 metara, a obzirom da je postojeći sustav odvodnje mješovitog tipa, te kombinira oborinsku odvodnju i kanalizaciju, predviđena je izgradnja nove oborinske kanalizacije u duljini od 1.285 metara. Dobit će se time daleko adekvatniji razdjelni sustav odvodnje u starogradskoj jezgri, koji će tako rasteretiti buduću suvremenu mrežu fekalne odvodnje. Predviđena je i rekonstrukcija vodovodne mreže u centru grada u duljini od 1.261 metar, čime će se u konačnici dobiti u potpunosti nova podzemna infrastruktura u novigradskoj starogradskoj jezgri.

Otvoreno gradilište na Mandraču u Novigradu
Otvoreno gradilište na Mandraču u Novigradu

Pored toga, predviđena je izgradnja kanalizacijske mreže u novigradskom naselju Stancija Bružada i brtoniškim Velim Brajdama, na lokaciji Ronko, u ukupnoj duljini 1.295 metara, te rekonstrukcija tri crpne stanice i tri havarijska ispusta ukupne duljine 1.562 metra, koji će se u podmorskom dijelu produžiti 500 metara.
(više informacija potražite OVDJE).

Otvoreno gradilište na Mandraču u Novigradu
Gradilište na Mandraču u Novigradu

Sukladno dinamičkom planu radovi su u prvoj fazi započeli u ulici Mandrač, a u slijedećim fazama nastavit će se u drugim dijelovima starogradske jezgre. Ugovorni rok za izvođenje radova je 37 mjeseci, dakle oko tri godine. Radovi će se odvijati izvan glavne turističke sezone.

Dodajmo kako su u ponedjeljak 18. listopada započeli i radovi na području naselja Vele Brajde – Sveti Servul, dok će 2. studenog radovi započeti na području naselja Stancija Bružada.

Za sve informacije vezano za izvođenje radova i prometovanje uslijed radova možete se obratiti u nadležni Odjel gradske uprave Grada Novigrada putem telefona (052/757-055) ili na mail komunalno@novigrad.hr

Izvor Grad Novigrad

Provjera covid potvrda - Foto Tanja Kocijančić

Bez covid potvrde uskoro nećemo moći u restorane, trgovačke centre i kafiće?

biciklistički klub novigrad relvis glavić iz tara

Biciklistički klub Novigrad ima još jednu uspješnu sezonu