in

BOĆANJE: Ivan Načinović županijski prvak u tri discipline

U pazinskom Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” su u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, održana kadetska prvenstva Istre u još tri discipline, pojedinačno klasično, parovi i štafetno izbijanje, u kojima je najviše uspjeha imao Ivan Načinović, mladi boćar novog drugoligaša Labina, koji je osvojio naslove županijskog prvaka u sve tri discipline.

U parovima i štafeti Načinović je do titula stigao s kolegom Martinom Štihovićem iz Lindara. Štihović se uz to okitio i srebrnom medaljom u disciplini pojedinačno klasično u finalu koje ga je pobijedio upravo Načinović, saznajemo iz Istarskog boćarskog saveza.

Na prvenstvima u Pazinu odličja je osvojilo deset natjecatelja iz šest klubova, Labina, Lindara, Svetog Lovreča mladih, Vrha, Montižane, ali najviše iz Pazina iz kojeg su se s ukupno pet medalja okitila četiri mlada boćara.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se od 21. do 25. kolovoza održati u Ročkom Polju steklo je dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini.

U četvrtak, 4. srpnja, će se u Ročkom Polju održati posljednja dva ovogodišnja županijska kadetska prvenstva, u brzinskom i preciznom izbijanju. Natjecanje počinje u 17 sati s prvom kvalifikacijskom serijom preciznog izbijanja, dok se finale preciznog očekuje oko 19.30, a finale brzinskog izbijanja oko 20.30 sati. (IBS)

POREČ: Tko je zapalio fast food kod škole?

GOLEMI KITOVI “DOPLIVALI” NA POREČKU RIVU – Vapaj iz morskih dubina o štetnosti plastičnih vrećica