in

Boćari Istre Poreč dočekuju zagrebački Zrinjevac – Konačno igraju pred publikom

Porečki boćari iz kluba Istra

Ovoga vikenda s natjecanjem počinje najviši rang hrvatskog boćanja, od ove sezone u drugačijem formatu i naziva Superliga. Nakon što su u prethodnoj sezoni klubovi bili podijeljeni u dvije skupine, ove će se godine natjecati u jedinstvenom ligaškom sustavu sa deset klubova gdje će najbolja četiri kluba ostvariti plasman na završnicu.

Boćari porečke Istre zadržali su kostur prošlogodišnje momčadi, koja je dominirala sjevernom skupinom 1. HBL, te uz dva novopridošla igrača, ponajboljega hrvatskog brzinca Darijana Živolića i mladog istarskog boćara Dina Jermaniša, ponovno najavljuje borbu za titulu najbolje boćarski momčadi. 

U prvome su kolu boćari Istre Poreč domaćini zagrebačkom Zrinjevcu koji je u odnosu na prošlu sezonu ostao nepromijenjen, a upravo su u Zagrebu porečki boćari doživjeli svoj jedini poraz u ligaškom djelu natjecanja dok su u dvoboju na domaćem terenu, također na samom otvaranju prvenstva, ostvarili minimalnu pobjedu rezultatom 14:12.

Susret je na rasporedu u subotu 23. listopada s početkom u 15 sati, a nakon gotovo dvije godine na tribine boćarske dvorane Veli Jože, ponovno će biti dozvoljeno prisustvo publike. Obavještavamo sve zainteresirane za susret prvoga kola kako će ulaz biti dozvoljen samo osobama koje posjeduju EU COVID potvrde te kako je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice za vrijeme trajanja susreta. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna.

muzej grada rovinj učenici edukacije

Više od tisuću učenika u edukacijskim aktivnostima rovinjskog Muzeja

Meduza Mawia banovici stigla na Kamenjak - Foto Marinko Babić

Misteriozna Mawia benovici na Kamenjaku