in

Boćari porečke Istre viceprvaci Europi. Nisu mogli protiv Francuza

Foto Boćarski klub Istra - Foto FB Loris Peršurić

Na završnom turniru najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja, kojem su u subotu i nedjelju 12. i 13. studenog 2022. bili domaćini u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, u prvom povijesnom polufinalu između dva hrvatska kluba u ovom natjecanju, Porečani su prvo s 12:10 pobijedili aktualnog i dvostrukog prvaka Hrvatske Biston iz Baške Vode.

Boćari Istre Poreč nisu uspjeli u današnjem finalu europskog Kupa prvaka protiv aktualnog i sat već trostrukog uzastopnog europskog prvaka, francuskog Saint-Vulbasa doći do naslova prvaka Starog kontinenta. No, velik je uspjeh i sam povijesni ulazak u finale i to na domaćem terenu, kao i osvojena titula europskog viceprvaka.

U polufinalu završnog turnira KEP-a, koji se igrao u porečkom SRC-u Veli Jože, jučer, 12. studenog, prvi put u povijesti sastala su se dva hrvatske kluba. Porečani su sa 12:10 pobijedili aktualnog i dvostrukog prvaka Hrvatske Biston iz Baške Vode. Istim rezultatom su Francuzi svladali šesterostrukog europskog prvaka, talijansku BRB Ivreu.

Francuzi su danas bili prejaki i za porečku Istru, te tako obranili titulu prvaka visokim rezultatom 18:4. Bili su daleko bolji u tehničkim disciplinama i vodili s 12:0. Nakon toga jedna tehnička disciplina i zadnji krug klasičnih disciplina odigrali su se samo “reda radi”.

Naslov viceprvaka Europe najveći je međunarodni uspjeh u povijesti Istre Poreč do kojeg je stigla momčad u sastavu: Nenad Tadić (kapetan), Darijan Živolić, Ivan Lukšić, Marino Križmanić, Vedran Špelić, Bruno Kraljić, Mateo Načinović, Dino Jermaniš, Roland Marčelja, Roko Jukić i Filip Popović. Trener: Milan Celija.

Boćari porečke Istre s pharom europskog doprvaka - Foto Manuel Paljuh
Boćari porečke Istre s pharom europskog doprvaka – Foto Manuel Paljuh

Foto ŽKK Istra Poreč

Mlade porečke kuglačice viceprvakinje Hrvatske u tandemu

Foto RK Poreč

Porečani slavili nad Osijekom