in

Porečani slavili nad Osijekom

Foto RK Poreč

Prvi od tri domaća susreta uspješno je odrađen. Na svom terenu, rukometaši Poreča slavili su nad Osijekom 28:25 (15:13) te nastavili niz bez poraza koji sada traje nešto više od mjesec dana, točnije od četvrtog kola, a tek je Moslavina uzela bod u osmom kolu.

Foto RK Poreč
Foto RK Poreč

Osječani su vrlo čvrsto otvorili utakmicu pa je Poreč prvi pogodak dočekao tek u petoj minuti kada s linije sedam metara pogađa Marko Bajan. Ubrzo je uslijedio i drugi gol koji je odveo Poreč u prednost no uz obrane Vite Medića, Osijek je preokrenuo u 12. minuti i zabio za minimalno vodstvo (5:4). Zaredalo se tu grešaka u napadu s obje strane pa tako gosti nisu iskoristili napad za odlazak na +2, ali ni Poreč nije iskoristio šanse za preokret. Novi nasrtaj Osječana zaustavlja David Vladić dva puta za redom da bi Bajan dva puta zabio iz sedmerca i vratio vodstvo na domaću stranu (9:8). Posljednjih pet minuta prvog dijela pripalo je Porečanima koji su ubrzali tempo i na odmor otišli pri 15:13.

U drugi dio susreta Poreč je ušao u tom istom ritmu i nakon deset minuta zaredao golove preko Tomislava Bošnjaka, Antonia Ljubića, Matije Cara i Petra Krupića kojima je Osijeku pobjegao na +5 (21:16). Taj zaostatak Osijek je pokušavao smanjiti i možda se još vratiti u susret, ali je na vratima pomogao i Bruno Ćopić te se u posljednjih deset minuta utakmice ušlo pri 25:19 te su prednost igrači Ilije Lovrinovića držali sve do posljednjeg sučeva zvižduka, Osijek je tek smanjio minus.

Najefikasniji bio je Marko Bajan koji je postigao devet pogodaka, sve sa sedam metara, dok je iz igre najefikasniji bio Petar Krupić s četiri pogotka. Na vratima je Bruno Ćopić zaustavio šest lopti, a David Vladić tri. Kod gostiju najbolji je bio Karlo Vašarević sa sedam golova, a Vito Medić sakupio je četiri obrane.

Evo što je rekao trener Ilija Lovrinović o večerašnjoj utakmici: “Mislim da smo se na početku mučili da bi kasnije prelomili utakmicu, uspjeli smo svim igračima dati minutažu i privesti utakmicu mirno kraju. Na poluvremenu smo dogovorili neke stvari popravili obranu i bilo je dobro, slijedi nam PPD Zagreb sljedeću subotu probat ćemo se spremiti što bolje i pružit Zagrebu jak otpor.”

O utakmici je imao nešto za reći i mladi Marko Bajan najbolji srtijelac utakmice: “Nismo baš najbolje otvorili utakmicu, pogotovo prvih 15 minuta.Početkom drugog poluvremena radimo osjetnu prednost te na kraju zasluženo pobjeđujemo.Čestitam Osijeku na fer i korektnoj igri.”

U sljedećem kolu u Poreč stiže PPD Zagreb, koji će u teoriji biti domaćin, a utakmica desetog kola na rasporedu je u subotu, 19. studenog, s početkom u 19 sati.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 9. kolo:
Poreč – Osijek 25:28 (15:13)

Poreč: Vladić 3 obrane (3+0), Ćopić 6 obrana (5+1); Muranović, Popović, Krajcar 2, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 4, Malinarich 2, Rađaković 1, Ikanović 2, Vinković, Bajan 9, Bošnjak 3, Ljubić 2
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 9/11

Osijek: Vujović 1 obrana (1+0), Medić 4 obrane (3+1); Mandarić, Purić 4, Zrno 3, Čičak 1, Ninaj 2, Carević F., Mrvaljević 1, Carević A., Vašarević 7, Lukac 2, Bolanča 3, Dizdar 2
Isključenja: 6 minuta
Sedmerci: 6/7


Siniša Vernik

Foto Boćarski klub Istra - Foto FB Loris Peršurić

Boćari porečke Istre viceprvaci Europi. Nisu mogli protiv Francuza

zagađenje crna mrlja ližnjan pixsell

EKOLOŠKA KATASTROFA: Zagađeno more kod Ližnjana, nevrijeme otežava čišćenje