in

Bojan Božić iz Umaga pobjednik veleslaloma u organizaciji Ski kluba Poreč u Italiji

Foto Vladimir Bugarin

U subotu, 17. veljače 2024. održan je na Zoncolanu ponad Ravascletta u Italiji 14. Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu za mlade i rekreativce koji se boduje za Kup Istre. Ova je bila prva utrka, od tri ukupno predviđene, održana je u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo. Po lijepom vremenu, na dobro pripremljenoj veleslalomskoj stazi, no zbog visoke temperature, po teškom snijegu, natjecanje je prošlo bez ikakvih problema. Vozile se se dvije vožnje, a vremena su se zbrajala.

Bojan Božić - Foto Vladimir Bugarin
Bojan Božić – Foto Vladimir Bugarin

Pobjednici po kategorijama:

Veterani: (1959 i stariji) Marijan Široka – Umag

Veterani : (1960-1969) Votić Zoran – Umag

Veterani: (1970-1979) Bojan Božić – Umag

Seniori: Neven Žufić – Žminj

Juniori: Noa Žufić – Žminj

Dječaci: Karlo Perić – Umag

Mlađi dječaci: Luka Černjul – Poreč

Dame: Ružica Černjević – Zabok

Seniorke: Tamara Andročec – Umag

Juniorke: Alin Dujmovič – Mladina – Slovenija

Djevojčice: Celeste Krajnik – Mladina – Slovenija

Najbolje plasirani učitelj skijanja i apsolutni pobjednik je Bojan Božić iz Umaga.

Pozivu na ovaj jednodnevni izlet odazvalo 32 natjecatelja i natjecateljica te veliki broj izletnika, rekreativaca i navijača iz čitave Istre i šire. Nakon utrke na vrhu skijališta upriličeno je svečano proglašenje pobjednika i dodjela pehara, medalja i priznanja u svim kategorijama, a potom i  fešta sa sve sudionike takmičenja i izletnike koji su došli u organizaciji Ski kluba Poreč-Parenzo, čiji članovi Loris, dva Igora, Damir i Nenad su organizirali događanje na besprijekornoj razini. Iz kluba zahvaljuju na pomoći Valamar Rivieri, Fisher Lera Sportu iz Rovinja i Sportskoj zajednici Grada Poreča. Također i Concettinu, Mesnici Arman i prijevozniku Robiju.

Iduće subote, 24. veljače na istom mjestu natjecanje organizira Ski klub Umag, iz kojeg pozivaju na nastavak utakmice za najbolje skijaše-rekreativce u veleslalomu. Posljednja treća utrka će se, budu li vremenski uvjeti dozvoljavali odžati u Kranjskoj Gori 2. ožujka, a u organizaciji Ski kluba Istra iz Pule.

Napisao i snimio Vlado Bugarin

Foto Nestali.hr

JESTE LI JE VIDJELI? U Markovcu kod Višnjana nestala Airi Černac Deklić

Foto Nestali.hr

Jeste li ga vidjeli? S gradilišta hotela u Istri nestao Mato Branković