in

Ceremonijalnim startom 63 posade počeo 20. RALLY POREČ

Ceremonijalnim startom 63 posade iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske sinoć je  na velikom gradskom parkiralištu u Poreču otvoren jubilarni 20.

Rally Poreč čiju organizaciju već puna dva desetljeća potpisuju AK Poreč Motorsport i AKORK Skok Racing 1993.

Povodom jubileja svim dosadašnjim pobjednicima, Hrvatskom auto i karting savezu i Gradu Poreču dodijeljene su prigodne zahvalnice. Rekorder po broju pobjeda u Poreču je poznati hrvatski relijaš Juraj Šebalj. Na postolje je stao čak 9 puta. Od toga osam sa suvozačem Tonijem Klincom te jednom sa Karlom Golubom. Tri su pobjede zabilježili Darko Peljhan i Miran Kacin. Slovenska je posada ujedno upamćena i kao pobjednica prvog izdanja 1999. godine, priopćili su organizatori.

Povijest su još s jednom pobjedom ispisali: Andras Hadik / Krizstian Kertesz (2018.), Rajko Žakelj / Blaž Selan (2012.), Janosz Szilagyi / Agnes Takasc (2010.), Danijel Šaškin / Damir Bruner (2008.), Siniša Crnojević / Martina Maretić (2007.), Andrej Jereb / Miran Kacin (2005.), Niko Pulić / Bruno Šantić (2003.).

– RallyJa u Poreču bit će sve dok ga pripremaju i o njemu brinu neprikosnoveni entuziajsti kao što je Edi Milokanović te svi prijatelji oktanskih sportova Istre. Tome svjedoči i proslava jubileja, istaknuo je na ceremoniji otvaranja predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

A upravo je manifestacija i opstala zahvaljujući svesrdnoj podršci Grada Poreča koji je na taj način još jednom potvrdio status grada sporta.

To je na ceremoniji otvaranja naglasio i zamjenik porečkog gradonačelnika Elio Štifanić najavivši kako će Grad i dalje podupirati ovu sportsku manifestaciju.

– Tijekom svih ovih godina ova utrka nosi prestiž te okuplja ponajbolje hrvatske i slovenske rally asove. Tome svjedoči i ovogodišnja završnica Prvenstva Hrvatske, ali i Slovenije. Stoga i dalje vrijedi ona: Poreč se ne propušta. I to iz brojnih razloga, zaključio je Krpan.

Ceremoniji otvaranja prethodio je autoshow u kojem su bivši i sadašnji relijaši Marino Ivančić, Mitja Božić i Andrej Jereb “driftali” gradskim parkiralištem i pritom za suvozače imali zainteresiranu publiku.

Uslijedio je nastup gostujuće Limene glazbe Sveti Lovreč i energične kooreografije porečkog Plesnog studija za izvedbenu umjetnost MOT 08. Ceremonija je zatvorena koncertom grupe Febra.

Uvod u ovogodišnje izdanje bio je jučerašnji shakedown u okolici Tara.

Rally se nastavlja danas specijalnim brzincima koji su startali već jutros nešto prije 9 sati. Danas ih je na rasporedu 8, a sutra još 3 sutra. Tijekom subote se voze brzinci Žbandaj, Kanfanar, Červari i Flengi. Cilj prve etape za očekivati je iza 19 sati. Sutra ujutro (u nedjelju) u 9:18 sati starta brzinac Tar, dok su dva gradska prologa zakazana za 12:19 odnosno 14:07 sati na velikom gradskom parkiralištu u samom centru Poreča. Ovogodišnje izdanje obilježit će više od 300 kilometara itinerera te više od 90 kilometara specijalnih brzinaca.

Prijenos uživo gradskog prologa moguće je pratiti od 12 sati putem Kreator TV-a i youtube kanala.

PO 51. PUT: Barcolana u Trstu starta sutra, 13. listopada

ŽENSKO PODUZETNIŠTVO U POREČU: Marijeta Matijaš o javnom nastupu u poslovanju i brendiranju