in

DAN POREČKOG SPORTA: Najsportaši Nataša Ravnić i Bruno Kraljić, najbolje ekipe kuglačice i rukometaši

Foto Manuel Paljuh

U dvorani Žatika održana je večeras svečanost Dana porečkog sporta na kojoj su podijeljen nagrade najboljima za 2021. godinu. Pa je tako za najbolju sportašicu Grada Poreča proglašena Nataša Ravnić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, najbolji sportaš Grada Poreča je Bruno Kraljić iz Boćarskog kluba Istra, najbolja ekipa je Ženski kuglački klub Istra, a najbolja momčad Rukometni klub Poreč.

Nagrada za životno djelo - Marčinko (u sredini) - Foto Manuel Paljuh
Nagrada za životno djelo – Marčinko (u sredini) – Foto Manuel Paljuh

Najbolji trener, odnosno trenerica je Ružica Močibob iz ŽKK-a Istra, dok je za najperspektivniju sportašicu proglašena Nika Fornažar iz Jedriličarskog kluba Horizont.

Kuglačice – Foto Manuel Paljuh

Najaktivniji sportski djelatnik je Mirko Banović iz Karate kluba Finida, a Nogometni klub Jadran Poreč je dobio nagradu kao najaktivnija sportska udruga za 2021. godinu.

I kao šećer na kraju podijeljene su dvije Nagrade za životno djelo u području sporta koje su dobili Franko Katunar za angažman u nogometu te Zdenko Marčinko, trener u Košarkaškom klubu Poreč.

Rukometni klub Poreč – Foto Manuel Paljuh

Uvodne govore održali su predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković, a zatim i gradonačelnik Loris Peršurić koji su čestitali svima, dodavši da su još jednu godinu svojim rezultatima na najbolji način predstavili sebe, svoje klubove i svoj grad.

Foto Manuel Paljuh nataša ravnić
Nataša Ravnić – Foto Manuel Paljuh

– Drago mi je da u vidu podrške sportašima povećano je izdavanje za dodatnih više od milijun kuna te je sad na godišnjoj razini preko 8 milijuna kuna. Također, nastavljamo razvijati sportsku infrastrukturu – ove smo godine otvorili nogometni kampus, a pred nama su  i izmjene Generalnog urbanističkog plana, racionalizacija svih troškova i bolje uklapanje i drugih sportskih terena iznad dvorane Žatika te, za početak, bar još jedno novo igralište, kao i daljnja ulaganja i u druge sportove i infrastrukturu, rekao je gradonačelnik.

Foto Manuel Paljuh bruno kraljić
Bruno Kraljić – Foto Manuel Paljuh

Spomenimo sve perspektivne mlade sportaše, mlade nade porečkog sporta, koji su lani ostvarili značajne uspjehe, a među kojima je izabrana Nika Fornažar koja se takmiči se u klasi ILCA 4 – Laser, a osvojila je 5.mjesto ukupno djevojke Europa cup (6 kriterijskih regata), 2.mjesto u kategoriji U16 Europa cup i članica je reprezentacije Hrvatske u klasi ILCA4.

Oni su redom: Andrea Bošnjak i Luka Vinkerlić iz Atletskog kluba Maximvs, Roko Jukić iz Boćarskog kluba Istra, Dorijan Bubičić iz Hrvačkog kluba, Flavia Paliaga i Mile Vladušić iz Karate kluba Finida, Eva Leona Komšić iz Kickboxing kluba King, Massimo Terlević iz Nogometnog kluba Jadran, Petra Belević iz Kluba ritmičke i sportske gimnastike, Nika Štetić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, Tia Karabašić i Lovro Paljuh iz Mačevalačkog kluba Špada, Luka Malinarić iz Rukometnog kluba Poreč, Paula Lončarević i Niko Balenta iz Kluba daljinskog plivanja i sportske rekreacije, Mauro Tumbaković iz Sportsko ribolovnog društva „Zubatac“ te Nika Čakarun i Alen Bill iz teniskog kluba „PRO 2000“.

Perspektivni sportaši - Foto Manuel Paljuh
Perspektivni sportaši – Foto Manuel Paljuh

Nagrade su sportašima uručili, osim gradonačelnika Peršurića, još i njegovi zamjenici Elio Štifanić i Ugo Musizza, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar i dopredsjednica Nensi Beato Baturić, dopredsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić, predsjednik Nadzornog odbora Kristijan Klarić te član Izvršnog odbora Vedran Vrus.

Gradonačelnik Loris Peršurić čestitao je svim nagrađenima, ali i drugim porečkim sportašima, sportskim djelatnicima, udrugama i klubovima koji na najbolji način promoviraju svoj grad diljem Hrvatske i u inozemstvu te ga ispunjavaju ponosom.

– Drago mi je da u vidu podrške sportašima povećano je izdavanje za dodatnih više od milijun kuna te je sad na godišnjoj razini preko 8 milijuna kuna. Također, nastavljamo razvijati sportsku infrastrukturu – ove smo godine otvorili nogometni kampus, a pred nama su  i izmjene Generalnog urbanističkog plana, racionalizacija svih troškova i bolje uklapanje i drugih sportskih terena iznad dvorane Žatika te, za početak, bar još jedno novo igralište, kao i daljnja ulaganja i u druge sportove i infrastrukturu.

Dan porečkog sporta svojim su nastupima uljepšale članice Kluba ritmičko-sportske gimnastike Poreč Umma Ramadani, Rita Gulić, Lara Kramer i Gresa Ramadani, te članice Karate kluba Finida Emili Jurcan, Iva Samovojska, te Marija Šimunović.

Perspektivni sportaši - Foto Manuel Paljuh
Nika Fornažar s gradonačelnikom – Foto Manuel Paljuh
Ružica Močibob - Foto Tanja Kocijančić
Ružica Močibob – Foto Tanja Kocijančić

Svi su oni izglasani kao dobitnici temeljem nominacije koje vrši Povjerenstvo, koji čine predsjednik, dopredsjednik, članovi Izvršnog odbora te tajnica Sportske zajednice Grada Poreča i predstavnik medija koji prati sportska zbivanja i rezultate na području grada, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice. Dok su konačnu odluku donijeli članovi Ocjenjivačkog suda, pročelnica gradskog Upravnog odjela nadležnog za područje sporta, svi članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednik i članovi Nadzornog odbora Sportske zajednice, tajnica Sportske zajednice Grada Poreča, stručni suradnik za razvoj i unapređenje sporta, predstavnik Udruge kineziologa, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Poreča.

Put do nagrada

Ženski kuglački klub Istra, kao član 1. Hrvatske kuglačke lige za žene, osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, kao i prvo  mjesto na Europskom kupu. Mlađe juniorke ukupno su osvojile treće mjesto u Hrvatskoj, a kadetkinje drugo. Članice ekipe su Marijana Liović, Nataša Ravnić, Katja Oplanić, Nikolina Pavlaković, Maja Nanić, Valentina Pavlaković, Barbara Buretić, Nika Štetić, Dora Štetić, Tea Štetić i Natali Mesarić.

Rukometni klub Poreč osvojio je treće mjesto u Premijer ligi te postigao plasman u EHF Europski kup i četvrtfinale Kupa Hrvatske. Članovi seniorske momčadi su Matija Rađaković, Vedran Mataija, Luka Radunović, Karlo Moslavac, Lucijan Krajcar, Arman Ikanović, Tomislav Bošnjak, Alan Muranović, Martin Sebastiano Boka, Tim Thoss, Luka Vučić, Sandi Đukanović, Antonio Ljubić, Luka Malinarich, David Vladić, Erik Krbavčić, Lean Plovanić, Toni Vinković, Mateo Čipraka Mirko Petrov, Dino Gavran i Kristijan Popović. Njihovim rezultatima doprinose treneri Ilija Lovrinović i Želimir Popović te fizioterapeut Bruno Garbac. Dio ekipe bili su i igrači koji više nisu u Poreču – Filip Perić, Luka Moslavac, Filip Glavaš, Ivan Vekić, Antonio Pribanić, Leonard Nikić i Matej Medved.

Nataša Ravnić osvojila je brončanu medalju s reprezentacijom Hrvatske na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, proglašena je najboljom kuglačicom Hrvatske za 2021. u izboru Hrvatskog kuglačkog saveza, s klubom je osvojila prvo mjesto u Europskom kupu te drugo mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, kao i drugo mjesto u pojedinačnom poretku igračica na ekipnom Europskom kupu.

Bruno Kraljić osvojio je brončanu medalju u mješovitim štafetama na Svjetskom prvenstvu u francuskom Martiguesu, dva je puta postavljao novi hrvatski rekord u mješovitim štafetama, 51/57, 52/57 te je s klubom osvojio treće mjesto u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi.

Najava prometne akcije na području Rovinja i okolnih općina

POREČ: Nagrada za životno djelo u sportu – Zdenko Marčinko svoj je život posvetio košarci