in

Dio prihoda od utrke Plava Laguna Polumaraton donirat će se Centru za inkluziju Poreč

Organizatori s korisnicima Centra za inkluziju/Foto Plava laguna

Na konferenciji za medije, održanoj u ponedjeljak, najavljen je 4. Plava Laguna Polumaraton – međunarodna trkačka manifestacija koja će se održati 23. i 24. ožujka u Zelenoj laguni. Sudjelovati mogu svi, profesionalci i rekreativci svih dobi. Kako je priopćeno danas iz Plave lagune, očekuju oko 1.000 sudionika, a do sada ih je prijavljeno 900.

U subotu će se održati 3,5 kilometara dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca, a koja ove godine ima humanitarnu notu. Naime, prihod od kotizacije za Family Run donirat će se Centru za inkluziju Poreč.

Istoga dana u popodnevnim satima održat će se i dječja utrka Kids Run, koja je potpuno besplatna. Na njoj mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, a distance su prilagođene uzrastima.

U nedjelju se održava polumaraton, a mogu se birati dionice od 10 i 21 kilometra. Polumaraton se trči na  trasi od hotela Parentium preko Plave lagune, pa kroz središte Poreča i natrag prema Funtani i hotelu Parentium.

Prijave su moguće putem interneta ili na dan utrke.

Prema riječima člana uprave Plave Lagune Dragana Pujasa, za vikend zbog utrke očekuju više od 700 gostiju. Spomenuo je i humanitarni karakter utrke Family Run. Svi su dobrodošli uplatiti donaciju na za to predviđeno mjesto, a Plava Laguna će udvostručiti sav iznos uplata kotizacija koji će se donirati Centru za inkluziju.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić istaknuo je da ga veseli što će utrka proći centrom grada.

Direktorica TZ-a Funtana Ana Milohanović Čehić istaknula je da se zahvaljujući ovoj manifestaciji ostvaruje turistički promet u vrijeme kada sunce i more nisu glavni motivi dolaska.

Direktor TZ-a Poreča Nenad Velenik naglasio je da je Plava Laguna Polumaraton jedan od najmasovnijih događanja koja se odvijaju u Poreču, a rekreativaca kojima su sportska događanja motiv dolaska u destinaciju je sve više.

Goran Vrus, pomoćnik direktora Sektora operacija za sport Plave Lagune kazao je da je oko 20 posto dosad prijavljenih trkača iz Hrvatske, a ostali dolaze iz Italije, Slovenije, BiH, Njemačke, Švicarske, Austrije i Mađarske.

Više informacija o utrkama, startovima i kotizacijama može se pronaći na https://www.plavalaguna.com/hr/.

Lionsi odabrali najbolje učeničke likovne radove – otvorenje njihove izložbe u porečkoj Galiji 26. ožujka

Porečki kickboxeri na županijskom prvenstvu – zlato osvojili Fabian Lenoir i Ardian Sheku