in

Lionsi odabrali najbolje učeničke likovne radove – otvorenje njihove izložbe u porečkoj Galiji 26. ožujka

Nagrađeni rad Leone Ramljak iz OŠ Tar-Vabriga
Rad Thomasa Krebela osvojio je prvu nagradu

Četvrti likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola Istre u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč uspješno je završen. Bio je otvoren od 15. siječnja do 15. ožujka, a pristiglo je 47 likovnih radova na temu ”Boje proljeća“. Na natječaj su se odazvali učenici iz devet škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar. Svi radovi bit će prezentirani javnosti na skupnoj izložbi koja će se inaugurirati u porečkom klubu Galija 26. ožujka u 19 sati, kada će se najboljim učenicima dodijeliti nagrade.

U 1. kategoriji (srednjoškolci i osmaši) žiri je od 18 pristiglih radova izabrao tri najbolja. 1. nagrada (u vrijednosti od 1.000 kuna) dodjeljuje se Thomasu Krebelu (2. r.) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, 2. nagrada (u vrijednosti od 750 kuna) pripala je Luciji Liović (8. r.) iz OŠ V. Nazora Vrsar i 3. nagrada (u vrijednosti od 500 kuna) se dodjeljuje Leoni Ramljak (8.r.) iz OŠ Tar – Vabriga.

U 2. kategoriji  (osnovne škole od 5. do 7. razreda) od pristiglih 29 radova priborom za slikanje se nagrađuju 4 rada zbog istog broja bodova. Nagrađeni su Pia Kovačević (5.r.) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat i Marta Hrvatin (oboje 5. r.)  iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6.r.) iz OŠ Finida Poreč.

Stručni žiri Lionsa djelovao je u sastavu Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović. Nisu imali lak zadatak, jer je od svih pristiglih radova trebalo izabrati 6 kojima se dodjeljuju nagrade.

Izložba svih pristiglih radova moći će se u Galiji, osim na dan otvorenja, pogledati od 27. do 30. ožujka, svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Iz Lions cluba naglašavaju da će izložba biti prodajna i da sve prikupljene donacije idu u korist škola nagrađenih učenika.

Izložbu će otvoriti učenici Umjetničke škole Poreč:                                                                                                                        

Vito Mandić, višestrukonagrađivani, učenik 3. r. harmonike, učiteljica Anamarija Lovrečić. Svirat će V. Zabalibin: Muzički kaleidoskop. 

Antonela Glavić, dobitnica Oskara znanja, pobjednica brojnih natjecanja, učenica 6. r. harmonike, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski. Svirat će V. Beševli: Sonata capriccio, 3. stavak.

U toku trajanja izložbe Lionsi su pripremili i dodatni program:

28. ožujka od 18 sati – procjena umjetnina koju besplatno izvodi član LionsaWolfgang Eller

29. ožujka od 18 sati – predavanje o proizvodnji vina – Marino Rossi, bivši predsjednik Lionsa Poreč i poznati vinar

30. ožujka od 18 sati – literarna večer s učenicima Srednje škole Mate Balota Poreč “Poezija o proljeću”

O smanjenju emisije stakleničkih plinova i prihvatljivosti kompostana 21. ožujka na konferenciji u Poreču

Dio prihoda od utrke Plava Laguna Polumaraton donirat će se Centru za inkluziju Poreč