in

Dovršena izgradnja igrališta u Bonacima

Novo igralište u Bonacima - Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča dovršio je izgradnju polivalentnog igrališta u naselju Bonaci. Investicija je pokrenuta kroz konzultaciju s mještanima i mjesnim odborom, s obzirom na to da se radi o naselju u kojem živi veliki broj djece.

Igralište je dimenzija 14×16 m, omeđeno ogradom visine 2,0 i 4,0 m, a opremljeno je s jednim košem za košarku i dva gola za mini nogomet. U sklopu radova nasipani su i pristupna staza te plato za parkiranje vozila.

Kako napominju u odjelu, s više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području grada i pripadajućih naselja, Poreč u prosjeku ima gotovo četiri puta više igrališta u odnosu na broj stanovnika. Prema podacima Udruge gradova, koja okuplja 126 gradova članova, broj dječjih igrališta u jedinici lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika razmjeran je jednom igralištu na oko 800 stanovnika, dok je u Poreču razmjeran jednom igralištu na oko 240 stanovnika što ukazuje na iznadprosječni standard opremljenosti gradskih i prigradskih naselja sadržajima na najmlađe, a novo će igralište u Bonacima obogatiti ponudu, priopćeno je iz Grada Poreča.

maske mskice zaštitne korona covid kovid

Istarski stožer: Rekordno visok broj novozaraženih

TAR/NOVIGRAD: Mladi igrači učili i vježbali u stolnoteniskom kampu