in

Dream Cup u Poreču okupit će više od 1.100 nogometaša iz 4 zemlje

Foto Dream Cup Poreč

Dream Cup Poreč je međunarodni nogometni turnir za kategorije U9 (2013. i mlađi) i U11 (2011. i mlađi), U13 (2009. i mlađi) i U14 (2008. i mlađi).  Peto izdanje turnira održava se od  17. do 19. lipnja 2022. godine u Poreču, u Zelenoj laguni, u organizaciji tvrtki College-Sport, Dream Sports te u suradnji s Nogometnim klubom Jadran Poreč.

Dream Cup bit će najveći dosad. U ovogodišnjem natjecanju nastupiti će 68 momčadi iz 28 klubova iz 4 zemlje. U odnosu na prethodna izdanja turnira zbog velikog interesa povećan je broj momčadi u kategorijama U11 i U13, a uz to, ove godine imaju i novu kategoriju do 14 godina. Očekuju da će na turniru nastupiti više od 1.100 djece, u pratnji 100-ak trenera, a ono što posebno veseli je što im se klubovi iz godine u godinu vraćaju na turnir, čime pokazuju zadovoljstvo organizacijom, terenima i cijelim okruženjem.

-Cilj turnira je razvoj mladih nogometaša te promicanje prijateljstva i suradnje nogometaša i klubova. Vjerujemo da članovi NK Jadran Poreč i drugih lokalnih klubova koji sudjeluju na turniru stječu lijepo iskustvo natjecanja i druženja sa vršnjacima iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja. Uz to želimo da se Grad Poreč razvija u smjeru sportskog turizma, te da se uz sav turistički potencijal i ljepote koje posjeduje pokaže kao grad koji ima veliki potencijal u održavanju nogometnih događanja, rekao je direktor turnira Marko Kepčija.

-Sportski turizam jako je dobar način za produljiti sezonu, a sportske grupe su vrlo vjerni gosti koji se vraćaju u destinacije u kojima se ugodno osjećaju i imaju sve uvjete za kvalitetno odrađene pripreme, poručuju iz Plave Lagune u kojoj se sportska infrastruktura razvijala zajedno uz smještajnu te tako sportaši – profesionalci i rekreativci imaju sjane uvjete za smještaj i trening. Ponosni smo jer nam se partneri iz godine u godinu vraćaju, poručuju iz Plave Lagune.

FUNTANA/VRSAR: Galateice osvojile 4 medalje na državnom prvenstvu

Ilustracija Policijska uprava istarska

Natječaj u tijeku: Ako tražite posao zapošljava istarska policija