in

Drugi poraz Poreča u Ligi za prvaka – ovog puta od PPD Zagreb

Rukometaši Poreča u sklopu trećeg kola Lige za prvaka gostovali su kod PPD Zagreba – samo tri dana nakon što su u Poreču snage odmjerili s Nexeom. Očekivano je Zagreb opravdao svoju ulogu favorita u ovoj utakmici i slavio nad Porečom 31:16 (14:7). Igrači Ilije Lovrinovića dali su sve od sebe na terenu, svi su dobili priliku te se sada okreću četvrtfinalu Kupa Hrvatske protiv Sesveta i prvenstvenim utakmicama protiv Dubrave, Varaždina i Sesveta.

Poreč je u utakmicu ušao s čvrstom obranom , ali su napad obilježile izgubljene lopte zbog čega je Zagreb u četvrtoj minuti imao 3:1. Iako je Antonio Pribanić smanjio na 2:3, ubrzo se Zagreb dodatno odvojio i u desetu minutu ušao s +3 (6:3). Probudili su se i vratari na obje strane, Ivan Vekić i Radivoje Ristanović svaki po dvije pa smo na novi zgoditak čekali šest minuta, a prvi zabija David Mandić za 7:3. Poreč je na kratko popratio ritam, ali Zagreb je iz minute u minutu pokazivao razliku u snagama te se njegova prednost povećala na +6 (11:5). Do velikih promjena nije došlo ni do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 14:7.

U drugom poluvremenu velikih promjena nije bilo osim što je na gol Poreča stao Erik Krbavčić koji je upisao nekoliko obrana koje napad nije iskoristio za smanjenje minusa. Sedam pogodaka razlike držalo se sve do 45. minute kada Mandić zabija za +10 (23:13). No, minute na terenu dobili su i mlađi igrači, prvi Alan Muranović i Lean Plovanić, a zatim i Leonard Nikić i Karlo Moslavac. Zagrebaši su tako po posljednjem sučevu zvižduku stigli do uvjerljivog slavlja 31:16.

Kod Poreč najefikasniji bio je Antonio Pribanić s pet pogodaka, dok je jedan manje dodao Luka Moslavac. Na vratima je Erik Krbavčić upisao pet obrana, a Ivan Vekić četiri. Kod Zagreba istaknuo se David Mandić s osam golova, a Ristanović-Jandrić sakupili su 11 obrana.

Liga za prvaka, 3. kolo:
PPD Zagreb – Poreč 31:16 (14:7)

PPD Zagreb: Ristanović 6 obrana (4+2), Jandrić 5 obrana (3+2);Vistorop 1, Mrakovčić, Mandić 8, Klarica 5, Burić 2, Obradović 1, Stojnić 2, Perić 2, Laljek, Matanović 3, Ravnić 1, Leimeter 2, Grahovac 1, Vlah 3
Sedmerci: 4/5
Isključenja: 4 minute (Stojnić 4)

Poreč: Krbavčić 5 obrana (4+1), Vekić 4 obrane (4+0); Muranović, Nikić, Mataija 2, Medved, Petrov, Moslavac L. 4, Rađaković 3, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 1, Vinković, Glavaš, Pribanić 5, Ljubić 1
Sedmerci: 2/6
Isključenja: 6 minuta  (Ikanović 2, Petrov 2, Muranović 2)

U Park prirode Velebit stigao ris Emil

Porečki Jadran slavio u Novigradu