in

Državno prvenstvo u ultramaratonu: Odličan rezultat Marka Markovića iz porečkih Maximvsa. Pretrčao 125 km

Foto AK Maximvs

Na atletskom stadionu Mladosti, 11. studenog, u organizaciji Atletskog kluba Sljeme, održano je treće Prvenstvo Hrvatske u trčanju na 12 sati, odnosno međunarodna utrka ultramaraton Zagreb 12h. Sudjelovalo je 54 ultramaratonaca koji su pretrčavali krugove od 1.400 metara po stazi u okolici stadiona. Najveću kilometražu ostvario je Stjepan Radić, s rezultatom od 137 kilometara, 2 kilometra više od drugoplasiranog Hrvoja Vlašića, obojica iz AK Sljeme.

Jedini predstavnik iz Istre bio je Marko Marković, rođeni Puljanin s porečkom adresom, koji je nastupao za AK Maximvs iz Poreča. Marković je pretrčao 125 km i osvojio treće mjesto.

-Unatoč hladnom vremenu i kiši, vrlo sam zadovoljan ostvarenim rezultatom koji predstavlja novi osobni rekord za mene i osvajanje trećeg mjesta. Prije godinu dana ne bih vjerovao da ću postići takav rezultat. Zahvaljujem svojoj ženi na podršci, prijatelju Vladimiru Dobrivojeviću na pomoći te Miroslavu Vraniću, treneru kluba AK Maximvs, kojemu sam član i za kojeg sam trčao. U posljednjoj godini, uspostavio sam izravan kontakt s najboljim ultramaratoncem svijeta, Aleksandrom Sorokinom iz Litve. Nakon što sam mu izrazio svoje ciljeve, Sorokin mi je poslao individualizirane programe treninga. Radili smo intenzivno godinu dana, a suradnja s ovim svjetski poznatim sportašem pokazala se iznimno uspješnom, iznio je Marko svoje dojmove.

Aleksandar Sorokin nedavno je oborio rekord star preko 20 godina, koji je držao legenda Yiannis Kouros. Sorokin sada drži 7 svjetskih rekorda na različitim ultramaratonskim stazama i cestama. Ova suradnja s njim i njegovi programi treniranja, usmjereni na cestovne ultramaratone i dulje distance, donijeli su Markoviću iznimne rezultate, priopćeno je iz Maximvsa.

Foto KK Finida

U Poreču uspješno održan Eurocup Istria 2023., međunarodni karate turnir

centar za građanske inicijative

U Poreču eksperiment protiv seksizma i nasilja “Reci to naglas” – Nevjerica, suze i zgražanje zbog brutalnosti društvenih mreža