in

Emma Berta Bočkor iz umaškog Shotokana predstavljala Hrvatsku na EP-u u karateu u Finskoj

Emma Berta Bočkor

Veliku čast i priliku da kao dio Hrvatske karate reprezentacije predstavlja našu državu imala je i članica karate kluba Shotokan Umag, Emma Berta Bočkor.

Na netom završenom Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu koje se od 20. do 22. kolovoza održavalo u finskom gradu Tampereu nastupilo je preko 1.000 reprezentativaca iz 45 zemalja Europe.

Očekivano, konkurencija je u svim kategorijama bila izuzetno jaka kao što to priliči natjecanju najvišeg organizacijskog i kvalitativnog ranga. Prvenstvo je ispunilo sva očekivanja te su pravo nastupa na istome izborili zaista samo najbolji i najspremniji natjecatelji staroga kontinenta.

Nakon trodnevnih žestokih borbi i uz poštivanje strogih epidemiološkim mjera, na konačnoj ljestvici najuspješnijih država našle su se redom: Turska, Italija, Azerbejdžan, Rusija, Ukrajina, Francuska, Njemačka i Španjolska. Hrvatska je sa po jednim osvojenim zlatom i srebrom te dvjema brončanim medaljama u konačnici zauzela respektabilno 11. mjesto.

Veliku čast i priliku da kao dio Hrvatske karate reprezentacije predstavlja našu državu imala je i članica karate kluba Shotokan Umag, Emma Berta Bočkor, koja je nastupila u kategoriji kadetkinja. Nažalost, zaustavljena je već u ranoj fazi natjecanja te joj je za prolaz u daljnje natjecanje nedostajalo minimalnih 0,78 vrijednosti boda.

Naime, prema novom sustavu natjecanja po skupinama samo prvih četvero najbolje plasiranih prelazi u viši krug natjecanja. S obzirom da se u svojoj skupini plasirala kao peta, izgubila je priliku za nastavak natjecanja te u konačnom poretku zauzela 17. mjesto.

Iako rezultatski to nije bilo prvenstvo kakvo je priželjkivala,  može biti ponosna na svoj izniman put prema Finskoj, od pobjede na izbornom turniru u Nedelišću, potvrde odlaska na EP nastupom na Svjetskoj ligi za mlade u Poreču, pa preko nastupa na međuarodnom Grand Prix Slovakia u Bratislavi sve do završnih reprezentacijskih priprema u Fužinama.

Mladoj je Emmi Berti ovo bio debitantski nastup na EP s kojega se vraća obogaćena vrlo vrijednim iskustvom, znanjem i dojmovima koji će joj zasigurno jako dobro doći u budućim natjecanjima koji joj predstoje.

Plenković o početku nastave: Većina mjera bit će manje striktna nego lani

NOVIGRAD: Obilježavanje sv. Pelagija uz izložbu, glazbu i video projekcije