in

NOVIGRAD: Obilježavanje sv. Pelagija uz izložbu, glazbu i video projekcije

Povodom obilježavanja Dana grada i zaštitnika sv. Pelagija 28. kolovoza Turistička zajednica Novigrad organizira izložbu plakata i video projekcije na otvorenome te glazbu na ulicama starogradske jezgre.

Izložba plakata

Kako ni ove godine nije bilo moguće organizirati tradicionalno vikend-slavlje pred kraj vrućeg ljeta zbog osiguravanja optimalne epidemiološke situacije za goste i domaće stanovništvo, Novigrad se odlučio za stvaranje ugođaja i vizualnih atrakcija koje će obogatiti večeri nadolazećeg vikenda.

Uz glazbu na svakom kutku šarenih ulica, na crkvenom zvoniku i dijelu gradskih zidina u Prolazu Venecija projicirat će se video spotovi o ljepotama Novigrada, o prijašnjim feštama sv. Pelagija i o počecima turizma u Novigradu prije 50-ak godina. S virtualnim projekcijama predstavit će se i novi vizualni identitet turističke destinacije, s kojim Novigrad želi istaknuti sve elemente šarma od kojih je satkano ovo malo privlačno ribarsko mjesto na sjeverozapadu Istre.

Uoči samog vikenda, na citylightima i plakatnim površinama na području Novigrada postavljeni su plakati koji su od 1992. do 2006. godine najavljivali održavanje Fešte sv. Pelagija. Osim neizmjerne sentimentalne vrijednosti, plakati odražavaju originalni umjetnički izražaj grafičkog dizajna onog vremena, a radili su ih umjetnički nadareni Novigrađani na koje smo ponosni – Đanino Božić i Stelio Pauletić.

Plakati će se izložiti s prigodnom čestitkom i s novim logotipom Novigrad. Prolaznicima će biti lako shvatiti zašto je novi vizualni identitet baš takav kakav je, odnosno što je bila inspiracija za izradu novog vizualnog identiteta Novigrada.

Originalne verzije spomenutih plakata inače krase Turistički informativni centar Turističke zajednice i divi im se svaki gost koji posjeti ured. Bilo je već mnogo upita za prodaju plakata, a zašto – provjerite sami šećući Novigradom!

Emma Berta Bočkor iz umaškog Shotokana predstavljala Hrvatsku na EP-u u karateu u Finskoj

ECDC KARTA – Beroš: ‘Hrvatska nije u crvenom‘