in

EMMA BERTA BOČKOR iz umaškog Shotokana uspješna na Prvenstvu Balkana

Foto Shotokan Umag

Proteklog vikenda u riječkoj Sportskoj dvorani Zamet održano je 21. Balkansko karate prvenstvo za kadete, juniore i U21 u disciplinama kate i borbe, na kojemu je nastupilo 777 natjecatelja iz 13 država: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske što još jednom dokazuje masovnost i popularnost karate sporta.

Emma berta bočkor shotokan karate klub umag
Foto Shotokan Umag


Organizator natjecanja Karate federacija Balkana i ovaj je put ukazala povjerenje Hrvatskom karate savezu koji je ove godine ugostio nekoliko međunarodnih natjecanja, uključujući i Europsko prvenstvo za seniore i Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste i veterane.

Na Prvenstvu, u kategoriji kadetkinje kate pojedinačno, nastupila je i članica Karate kluba Shotokan Umag, Emma Berta Bočkor, kao dio reprezentacije Hrvatske.

Uvjet za nastup na Balkanskom prvenstvu osvajanje je odličja na državnom prvenstvu koji je članica umaškog karate kluba uspješno ispunila prije mjesec dana u Zagrebu osvojivši treće mjesto u kategoriji kadetkinja.

U izuzetno jakoj konkurenciji, izvrsnim izvedbama Emma Berta ulazi u polufinale gdje je nažalost zaustavljena od daljnjeg natjecanja i mogućnosti da se bori za jednu od medalja te u konačnici zauzima vrlo visoko sedmo mjesto.

Obzirom na brojnost natjecatelja i činjenicu da su na Prvenstvu nastupili najbolji natjecatelji is svih država Balkana, osvojen plasman svakako pokazuje kvalitetu mlade natjecateljice, koju u budućnosti očekuju novi izazovi sa kojima se ona zasigurno može nositi.

ines kapitanj

Jeste li je vidjeli? Nestala maloljetna Ines Kapitanj iz Umaga

Korona covid maska za lice koronavirus ilustracija unsplash

Istra u srijedu: Opet tri preminule osobe i više od 200 novozaraženih