in

Emma Berta Bočkor najbolja mlađa kadetkinja po izboru Skupštine Karate saveza Istarske županije

U subotu, 31. listopada, u prostorijama sportske dvorane Žatika u Poreču održana je izvanredna sjednica Skupštine Karate saveza Istarske županije na kojoj je većinom glasova odlučeno da se titulom najbolje prošlogodišnje mlađe kadetkinje proglasi Emma Berta Bočkor iz Karate kluba Shotokan Umag.

Naime, nakon odbijene žalbe Karate kluba Shotokan Umag na izborni postupak i nedodijeljenu godišnju nagradu članici njihovog kluba od strane Natjecateljske komisije i Izvršnog odbora Karate saveza Istarske županije, predmet je proslijeđen Sportskoj inspekciji na razmatranje.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je niz nepravilnosti u postupku odabira najbolje sportašice u kategoriji mlađih kadetkinja te je Karate savezu Istarske županije naređeno poništenje rješenja Izvršnog odbora (statutom saveza nenadležno tijelo za rješavanje žalbi u drugom stupnju), poništenje dodijeljenog priznanja u kategoriji mlađih kadetkinja i rješavanje žalbe Karate kluba Shotokan Umag u roku od 30 dana.

S obzirom da se radi o nagradi koju savez dodjeljuje mlađoj dobnoj kategoriji, odnosno nagradi koja je već dodijeljena malodobnom djetetu, ona nije poništena i oduzeta protukandidatkinji kako bi se izbjegla još jedna diskriminatorna odluka tijela saveza naspram malodobnog djeteta, već je odlučeno da se dobitnici s najvećim brojem bodova, Emmi Berti Bočkor, naknadno dodijeli zaslužena nagrada koja joj je ovih dana poštom pristigla na kućnu adresu.

Da se radi o iznimno talentiranoj mladoj sportašici u prilog govori i ovogodišnje osvajanje titule državne viceprvakinje na Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu početkom godine, osvajanje dvostruke titule županijske prvakinje u dvjema različitim uzrasnim kategorijama te osvajanje brojnih odličja na međunarodnim turnirima.

POREČ: Dušan Baćac dobitnik ovogodišnje Nagrade sv. Mauro

Bez vode 20. studenog Katun i dio Višnjana