in

Europski dan sporta obilježen u Poreču – Klubovi predstvili svoj rad pred brojnom djecom

Foto SZGP

U organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča povodom Europskog tjedna sporta održana je prezentacija sportskih klubova / udruga, članica Sportske zajednice Grada Poreča (SZGP).

Foto SZGP
Foto SZGP

Prezentacija je bila namijenjena našim najmlađim sugrađanima, kao i onim nešto starijim, a pohodili su je i brojni turisti. Vrijedi istaknuti da su prezentaciju posjetila djeca gradskih vrtića: Radost, Paperino, Crvenkapica, 101 dalmatinac, kao i učenici 1 – 4 razreda O.Š. Poreč i talijanske O.Š B. Parentin. Cilj prezentacije je bio upoznavanje sa izborom i mogućnostima sportova Grada Poreča, poticanje interesa za bavljenje sportom i zdravog načina života.

Krilatica „Poreč grad sporta” koja se često koristi kada ističemo brojna sportska događanja koja se odvijaju u našem Gradu vrijedi možda još više kada se vidi veličina i brojnost naše sportske zajednice. U sklopu SZGP djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, sa preko 3500 članova od kojih se redovno takmiči oko 1900, a među njima ima najviše onih najmlađih takmičara, što uz brojna sportska borilišta na Poreštini koja se kontinuirano obogaćuju potvrđuje sportski predznak našeg Grada.


Na prezentaciji su sudjelovali Škola nogometnog kluba Jadran, Rukometni klub Poreč, odbojkaški klub Poreč, Padel klub Poreč, Stolno teniski klub Jadran, Košarkaški klub Poreč, Karate klub Finida, Streličarski klub Poreč, Mačevalački klub Spada, Atletski klub Maksimvs, Jedriličarski klub Horizont.

Izvor SZGP

Foto Plesna škola by Elio Bašan - Facebook

VABRIGA: Dansel i Elio Bašan organiziraju školu plesa

Foto TZ Marčana rakalj muzej mijo mirković mate balota

MARČANA – Učenici obilježili rođendana Mate Balote