in

Festival rukometa u Poreču – danas, 16. svibnja, polufinale kupa za žene

Ilustracija Pixabay

Najveće događanje Hrvatskog rukometnog saveza – Festival rukometa koji se ovih dana odvija u Poreču, ulazi u svoj najuzbudljiviji dio – završne susrete seniorki i seniora u 28. Kupu Hrvatske koji će se od danas do nedjelje 19. svibnja odigravati u dvorani Žatika.

Nakon 2012. godine kada je ugostio muško finale, Poreč je prvi put domaćin finala u obje konkurencije, odnosno Festivala rukometa u ovom formatu, javljaju iz HRS-a.

Danas, u četvrtak, 16. svibnja,igraju se polufinalne utakmice za žene, a sutra se u polufinalu bore muškarci, dok je vikend rezerviran za finale. Sve će se odvijati prema navedenom rasporedu:

ČETVRTAK 16. svibnja: Polufinale Kupa žene

18:00 sati PODRAVKA VEGETA – KOKA

20:00 sati SESVETE AGROPROTEINKA – MURVICA •

PETAK 17. svibnja: Polufinale Kupa muški

18:00 sati PPD ZAGREB – NEXE

20:00 sati ČAKOVEC – DUBRAVA •

SUBOTA 18. svibnja u 17.30 sati

17. 30 Finale Kupa za žene

NEDJELJA 19. svibnja u 17:30 sati:

17.30 Finale Kupa za muške

Za sve posjetitelje ulaznice su besplatne.

Tijekom Festivala rukometa snage odmjeravaju najbolji hrvatski rukometaši i rukometašice od kadetskih do seniorskih uzrasta. U proteklih tri dana mlađe kadetkinje (2004/2005) igrale su u dvoranama Intersport, Finida i Veli Jože, njih 20 ekipa, a kadeti (2002/2003) u dvorani Veli Jože.

„Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja i ove godine. Ovogodišnje izdanje je četrdeset i treće po redu i po tome je naš trenerski seminar najstariji u Europi. Sve je počelo 1976. godine baš u Poreču na Školi rukometa HRS-a, odnosno osnivačkoj skupštini Udruge trenera. Zatim, 1990. godine škola je promijenila naziv u Središnji seminar trenera HRS-a. Domaćin ovogodišnjeg seminara je sportska dvorana ”Žatika“ koja će ugostiti gotovo 600 trenera i gostiju iz osam zemalja svijeta, što dovoljno govori o tome koliko je hrvatski rukomet cijenjen u svijetu.“ javljaju organizatori na web stranicama HRS-a.

Polufinalne utakmice Kupa Hrvatske bit će u prijenosu na PlanetSportu, dok će se finalne utakmice prenositi na HRT 2. Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete bit će na live streamu na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza.

Foto DanceStar PR

Globalni spektakl DANCESTAR u Poreč od 22 do 26. svibnja dovodi 7.000 plesača iz cijelog svijeta

KOPAR NA DLANU – 18. svibnja fešta istarskih običaja, domaćih jela i glazbe na rivi