in

Globalni spektakl DANCESTAR u Poreč od 22 do 26. svibnja dovodi 7.000 plesača iz cijelog svijeta

U Poreču će se od 22. do 26. svibnja održati globalni plesni spektakl – DanceStar World Final, natjecanje koje već dvanaestu godinu okuplja najbolje svjetske plesače. Nakon kvalifikacijskih turnira, koji su tijekom godine održani na svim stranama svijeta, veliko finale okupit će više od 7.000 vrhunskih plesača koji će pred međunarodnim stručnim žirijem otplesati najbolje koreografije i boriti se za prestižnu titulu DanceStar.

Svečano otvorenje DanceStara s impresivnom paradom zastava održat će se u srijedu, 22. svibnja, s početkom u 20.30 sati na plaži Lotosi u Zelenoj laguni. Očekuje se više od 10.000 gledatelja koji će se prepustiti uzbudljivoj atmosferi i zabavi koju će uveličati i vatromet. Ulaz je samo tu večer besplatan.

Petodnevni događaj bit će popraćen nizom seminara i radionicama plesa te zabavama za natjecatelje, DJ partyjima i FreeAllstyle Challengom.

Vrhunac događanja bit će u petak, 24. svibnja, kada u 21.30 sati na plaži Lotosi počinje Gala večer. Od 20 najboljih koreografija VIP žiri će izabrati tri izvedene vrhunski, a ukupni pobjednik će osvojiti vrijednu novčanu nagradu i prestižnu titulu DanceStar Gala Night Winner, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su program predstavili direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik i organizatorica DanceStara Tatjana Pagitz.

Kako je nadalje navela Pagitz, u žiriju, između ostalih, sjedi i vrlo ugledan Jed Florano iz SAD-a, član jednog od najpoznatijih plesnih CREW-ova na svijetu – KINJAZ. Ostali članovi žirija i voditelji dvadesetak plesnih seminara i radionica renomirani su plesači i koreografi iz cijeloga svijeta: Zoltan Katona, Miloš Isailović, Željko Božić, Phillida Le-Roux-Liebenberg, Matic Zadravec, Sten Kuth, Murray Grant, te već dugi niz godina sudionica porečkog DanceStara Almira Osmanović, bivša hrvatska baletna prvakinja, direktorica Baleta u Splitu i Zagrebu i pedagoginja i koreografkinja, poznata i kao članica stručnog žirija plesnog showa „Ples sa zvijezdama“.

Naglasila je da će na otvaranju 22. svibnja Porečani i svi koji budu došli u Zelenu lagunu moći vidjeti i solo nastupe vrhunskih plesača i članova žirija Jeda Florana, Matica Zadraveca i vrhunskog plesača iz Maribora, Antona Bogova, porijeklom iz Rusije.

Naglasila je da će se od ponedjeljka do srijede u sportskoj dvorani u Zelenoj laguni odvijati pretkvalifikacije za one države u kojima se one prethodno nisu održale, a pozvala je mlade Porečane da dođu i na njihov besplatni party u subotu, 25. travnja, na plaži Lotosi od 21 do 24 sata.

Velenik je istaknuo da je DanceStar prerasla u jednu od najvažnijih porečkih manifestacija, ne samo zbog turističkog prometa kojeg ostvaruje u predsezoni, već i zbog stvaranja kulturnog imidža Poreča. Zahvaljujući DanceStaru Poreč će idućeg tjedna čak 35 tisuća noćenja. Mnogi sudionici, posebice oni iz najudaljenijih zemalja, dolaze već ovog vikenda i ostaju do 27. svibnja.

Dodao je odlične turističke rezultate ostvarene do jučer, 15. svibnja, do kada je zabilježeno 94 tisuće dolazaka i 342 tisuće noćenja, što je tri posto više nego prošle godine.

-Na prvom su mjestu Nijemci, a slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati i Talijani. Potonji su ostvarili do jučer čak 19 posto više noćenja nego lani, što znači da se situacija na talijanskom tržištu polako popravlja, optimističan je Velenik.

Porečko učilište moli građane da poklone 300 PARI CIPELA za 59. Annale – nakon izložbe donirat će ih CRVENOM KRIŽU

Festival rukometa u Poreču – danas, 16. svibnja, polufinale kupa za žene