in

FOTOGALERIJA: Rekreativna biciklijada u Vižinadi okupila 250 sudionika

Biciklistički klub Parenzana i Turistička zajednica Vižinada organizirali su danas MTB rekreativnu biciklijadu koja je okupila čak 250 biciklista iz Istre, Hrvatske, Slovenije i Italije. Izvrsno vrijeme kumovalo je ovom sportsko-rekreativnom događaju koji je bicikliste svih dobi poveo na put dug 30 kilometara, put po prekrasnom krajoliku u okolici općina Vižinada, Kaštelir-Labinci i Višnjan, po poljskim i šumskim putevima koji su, naravno, obuhvatili i trasu nekadašnje uskotračne željezničke pruge Parenzane. Naime, biciklijada je priređena u povodu obilježavanja dana kada je u promet puštena Parenzana, 1. travnja 1902. godine.

Rekreativno bicikliranje prekinula je na pola puta u Baškotima pauza s okrjepom, a za sve sudionike je na kraju pokraj Doma kulture u Vižinadi priređen i ručak. Upravo su s tog mjesta ujutro počele prijave i zajedničko fotografiranje, a start je bio u 10 sati. Biciklističko druženje trajalo je oko četiri sata.

Dojmovi nakon druge proljetne Parenzane su neopisivi, te se razmišlja o tome da ovakav susret postane tradicionalan i da se u vrijeme kada se priroda budi privuče što više rekreativaca i biciklista, ali i turista s obzirom da se događaj organizira na usrksni ponedjeljak. Vižinada je već zauzela svoje mjesto na biciklističkoj karti Istre i zasigurno ima potencijala da se ovakvim događajima stvori dodatna turistička ponuda i produlji turistička sezona.

Osobitu zahvalu organizatori upućuju sponzorima koji su na razne načine pomogli organizaciju događaja, a to su tvrtke Filius, M Line, LM servis Labinci, pekare Concettino i Royal, mesnica Cikili, Jama Baredine, caffe bar Parenzana, OPG Franc Arman, OPG Pino Rossi, te općine Vižinada i Kaštelir-Labinci.

Posebnu zahvalu organizatori upućuju članovima DVD-a Vitis Vižinada koji su se pobrinuli za osiguranje biciklijade i volonterima.

Pogledajte fotogaleriju prekrasnih krajolika kojim su sudionici danas prolazili, a koju smo dobili od Turističke zajednice Vižinada.

Photo by: Ana i Bernard Ritoša
Dron Photo: BR Photography

DND POREČ ima još 1 slobodno mjesto na radionici LEGO ROBOTIKE koja starta sutra

Štand SOS Šapa u Poreču: Za napuštene šapice prikupljeno čak 4.150 kuna