in

Francuskinje bolje na otvaranju Europskog prvenstva U19 u Osijeku

Pred praznim tribinama osječke dvorane Gradski vrt juniorke Hrvatske jučer nisu uspjele ostvariti pobjedu na otvaranju Europskog U19 prvenstva za žene.

U drami pet setova mlade Francuskinje bolje su bile rezultatom 3:2 i time nanijele prvi poraz Hrvatskoj.

‘’Jako nam je žao zbog poraza, pokazali smo borbenu igru i smatram da su cure na terenu opravdale dres koji nose. Nažalost, u petom setu je presudilo iskustvo francuske reprezentacije. Žao nam je, idemo dalje. Poraz ćemo zaboraviti večeras i pripremamo se za iduću utakmicu!’’ – izjavio je izbornik Saša Ivanišević.  

Najefikasnija u dresu Hrvatske bila je Andrea Mihaljević s 24 postignuta poena, dok je Dijana Karatović s 2 asa proglašena najboljom servericom utakmice.

‘’Mogu reći da smo ostavile srce na terenu. Imale smo priliku pobijediti ali nažalost servis nam je odnio dosta poena, što nam je inače jača strana. Mislimo na iduću utakmicu i idemo dalje jako!’’ – izjavila je nakon utakmice kapetanica Mirta Freund dok je Andrea Mihaljević dodala: ‘’Borile smo se, želja je bila ogromna. Možemo igrati s njima, ali na kraju je nedostajalo malo sreće. Idemo dalje, ovaj jedan poraz ništa ne znači!’’ 

Za Hrvatsku su nastupile Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria. 

Hrvatska sljedeći susret igra u ponedjeljak 24. kolovoza u 17:30 protiv reprezentacije Turske.

Europsko U19 prvenstvo za žene održava se u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Grada Osijeka. Sve utakmice prvenstva mogu se izravno pratiti na  YouTube kanalu Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Hrvatska – Francuska 2:3 (24:26, 26:24, 14:25, 25:23, 7:15)

Izvor https://hos-cvf.hr/

U nedjelju Istra ima 2 novozaražena i ukupno 65 aktivnih slučajeva

VRSAR: Očekuje se jako loša posezona