in

FUNTANA: Asja Zolota u hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji. Uskoro pripreme za kvalifikacije za EP 2023.

Asja Zolota

Prije nekoliko dana Odbojkaški klub Funtana-Vrsar dobio je lijepu vijest i priznanje za svoj rad – igračica Asja Zolota iz Funtane, ujedno i kapetanica istarske selekcije, dobila je poziv u hrvatsku odbojkašku reprezentaciju U17.

Foto OK Funtana - Vrsar - Asja u akciji odbojka
Foto OK Funtana – Vrsar – Asja u akciji

Okupljanje kadetske reprezentacije predviđeno je već 26. prosinca u sjedištu Hrvatskog odbojkaškog saveza, a očekuju ih pripreme za turnir MEVZA. Odnosno, bit će to prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. koji će se odigrati u Puchovu u Slovačkoj od 5. do 7. siječnja 2023.

Veliko je to priznanje za talentiranu Asju, ali i za njen klub kojeg čine uglavnom djevojčice i djevojke iz Funtane i Vrsara, njih tek pedesetak. Klub je, iako mali, vrlo uspješan i godinama ostvaruje izvrsne rezultate, pa i na državnoj razini, a vodi ga godinama trener Abdel Zolota, i sam nekadašnji vrsni odbojkaš i Asjin otac. Očito jabuka nije pala daleko od stabla!

Asja je učenica 8. razreda Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin u Poreču. Ima 14 godina i rođena je u Rijeci. Jako voli svoju školu i svoj razred, prenosi nam njena majka Fani i dodaje da je od malih nogu živahna i sportski aktivna. Na skije je stala prvi put s tek dvije i pol godine, a odbojku obožava i trenira otkad zna za sebe.

Njena mama kaže da joj je dan uvijek ispunjen obavezama i jako je predana treninzima i školi. 

Sa svojim je klubom Ok Funtana-Vrsar osvojila je brojna natjecanja a među važnijima se ističu:

U11 – prvakinje države u mini odbojci dvije godine za redom, prvakinje Istre u mini odbojci, viceprvakinje mlađe kadetkinje, vice prvakinje u ligi djevojčica, U13-prvakinje Istre mlađe kadetkinje, 11. mjesto na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje…

Na poziv hrvatske reprezentacije reagirala je suzama radosnicama. 

Iznimno je ponosna i sretna. 

Čestitamo Asji, njenim roditeljima i klubu i želimo joj još puno ovakvih uspjeha!

hrvoje galić ivan rakovac lina štefanić

Izabrani najbolji doktori u Hrvatskoj – U Poreču opet Rakovac, Štefanić i Galić. U Istri ih ima ukupno 14

Foto Umjetnička škola Poreč

POREČ: Božićni koncert novog orkestra PorFil uz goste iz Rovinja i Našu slogu iz Babića