in

FUNTANA-VRSAR: Galatea domaćin prvenstva Hrvatske – Velik uspjeh Iane Benčić i Viktorije Viktorija Rakovac

Iana Benčić - Foto KREG Galatea Funtana - Vrsar

U sportskoj dvorani Saline u Vrsaru, 18. i 19. studenog, održano je 32. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, u organizaciji KREG Galatea (Funtana-Vrsar). Natjecanje je okupilo 70 gimnastičarki iz 11 klubova u apsolutnom programu (A).

Prvog dana natjecanja, u subotu 18. studenog, nastupale su Iana Benčić u kategoriji juniorke i Lena S. Mrkobrada u kategoriji mlađe kadetkinje. Iana Benčić je postala prvakinja Hrvatske u vježbi s trakom, prvi put u povijesti kluba. U vježbi s loptom osvojila je 3. mjesto. Lena S. Mrkobrada, debitantica u programu A, zauzela je 12. mjesto u vježbi s obručem.

viktorija rakovac
Foto Kreg Galatea – Viktorija Rakovac

U nedjelju 19. studenog, nastupale su najbolje kadetkinje i seniorke države. Kadetkinja Viktorija Rakovac osvojila je dva 4. mjesta u vježbama s loptom i trakom. Seniorka Ivana Kraljević osvojila je 4. mjesto u vježbi s obručem.

Postignutim rezultatima na ovom prvenstvu gimnastičarka Iana Benčić je potvrdila svoj status u reprezentaciji Hrvatske. Viktorija Rakovac se po prvi put plasirala u reprezentaciju Hrvatske te KREG Galatea ove godine ima dvije gimnastičarke u reprezentaciji.

Klub KREG Galatea je prvi put sudjelovao u timskom natjecanju i od 11 klubova osvojio 4. mjesto.

Rezultati su rezultat predanog rada trenerice – koreografkinje Anne Bosykh, koja je stvorila prekrasne koreografije za nastupe. Predsjednica kluba, Elena Bosykh, izrazila je ponos zbog postignutih rezultata i zahvalila roditeljima na podršci i trudu, bez kojih klub ne bi postigao ovaj uspjeh, saznajemo u Galetei.

crofish

Bogat program Crofisha u Poreču – Sajam ribarstva, brodovi MUP-a i MORH-a, gastro delicije, ronjenje, programi za djecu…

gresa ramadani

POREČ: Gresi Ramadani s 4 medalje u Vrsaru titula najbolje juniorke Hrvatske