in

FUNTANA/VRSAR: Lijepi uspjeh Galateica u Portugalu na međunarodnom turniru GUIMAGYM CUP

Nakon Aura cupa održanog u Zagrebu ritmičarke KREG Galatee nastavile su s nastupima na međunarodnom turniru Guimagym cup 2021. u Portugalu, u konkurenciji s klubovima iz Španjolske, Južne Koreje, Mađarske, Latvije, Rusije i Ukrajine. Samo dio Galateaica nastupio je na međunarodnom turniru u Portu, dok se B program ostao pripremati za nadolazeće Županijsko prvenstvo.

KREG GALATEA GIMNASTIČARKE FUNTANA U PORTUGALU

Viktorija Rakovac osvojila je treće mjesto u jakoj konkurenciji A kategorije 2011. godišta u vježbi bez rekvizita (10,600). Pre-juniorka Iana Benčić nastupila je u vježbi s loptom. Iako je dobila visoku ocjenu (14,650) konkurencija je bila jaka. S trakom je dobila 8,150.

Najuspješnija je bila juniorka Pia Kovačić osvojivši treće mjesto u višeboju, te dvije bronce u vježbama s obručem (16,600) i čunjevima (13,850), te izvrsno peto mjesto u vježbi s trakom (11,000).

U utorak se u novootvorenoj dvorani Saline održalo Županijsko prvenstvo u organizaciji KREG Galatee. Na prvenstvu je sudjelovalo tri Istarska kluba KRSG Poreč, KSRG Gazela iz Pule te KREG Galatea iz Funtane – Vrsara.

U kategoriji B mini najbolja je bila Lucija Peršić iz KSRG Gazela, druga se plasirala Galateica Lena Stanislava Mrkobrada, a treće je mjesto osvojila Gala Velenik. Erina Abdiu plasirala se na petom mjestu i osigurala prolazak na Završnicu kupa.

Najbolja među mlađim kadetkinjama bila je Aida Karabegović iz kluba domaćina, drugoplasirana Umma Ramadani iz KRSG Poreč a treća se plasirala Olja Trbović. Iz KREG Galatee nastupile su još Stefani Fariš, koja je zauzela peto mjesto I Vita Velenik na sedmome mjestu.

U kategoriji kadetkinja pobjednica je bila Mia Tubaković, KRSG Poreč, druga Lara Cramer KRSG Poreč, a treće je mjesto zauzela Marie Lou Čugalj također iz KRSG Poreča.

Juniorka Ana Cvitković iz KRSG Poreča osvojila je prvo mjesto, dok je druga bila Emma Posić iz KSRG Gazela, a treće je mjesto osvojila Gita Jakus iz KREG Galatee, četvorto mjesto i plasman na Završnicu kupa osigurala je i Lea Klaić zauzevši četvrto mjesto.

Ivana Kraljević, KREG Galatea, jedina je predstavnica seniorka, i opravdana županijska pobjednica s visokim ocijenama obruč (15,7) i čunjevi (14,0).

Nakon B programa na programu je bio C program grupnih vježbi, dio natjecanja na kojem su sve natjecateljice navijale i pljeskom nagrađivale zahtjevne elemnte. Gazele iz Pule tako su I nazvale svaku od grupa podjelivši ih po kategorijama. Najvolje u mini kategoriji bile su natjecateljice iz grupe Gazela 1 – Ela Orbanić, Lena Hrubec, Petra Milohanović, Ivona Pačelat i

Nikol Šupuković. Drugo su mjesto zauzele Gazela 2: Agata Ferlin, Niki Ivetić, Tia Veljković, Lana Žufić I Lucija Damjanić.

U kategoriji mlađih kadetkinja najbolje su bile Gazela 1: Karla Jugovac, Lana Zagoranski, Katja Ostojin, Lena Pušar I Ana Babić.

Najbolja grupna vježba u kategoriji kadetkinja bila je ona od Gazela 4: Lucija Jalšovec, Mila Močinić, Erin Dusman, Lana Miletić i Ana Polčić. Drugoplasirane su bile Gazele 2: Lea Radolović, Tia Banović, Nina Ružić i Lota Herman, a treće natjecateljice iz Gazele 3: Ema Brajković, Sara Fabris, Dora Galić, Nea Hrelja i Gaia Joldić.

Juniorke Marika Petrović, Ann Martinović, Korina Benčić, Ena Šakić, Tara Tijanić grupe Gazele 6 bile su bolje od Gazela 5: Neva Šebelić, Stefani Marić, Katarina Lena, Ilić Katarina Brgić I

Lana Ćisić.

Natjecateljice se sada nastavljaju pripremati za 30. ekipno, višebojsko i pojedinačno prvenstvo u Hrvatskoj za koje su i domaćin u Sportskome centru Saline u Vrsaru.

Ana Roberta Karabegović

sonja rajko učenica srednja škola mate balote poreč

Poreč: Sonja Rajko dobitnica vrijedne HEP-ove nagrade “Imam žicu”

korona covid ilustracija pranje ruku

U petak ponovno više od sto novih slučajeva