in

Funtanjan Rocco Žiković zabio pobjednički gol za austrijsku momčad

Rocco Žiković - Foto obiteljski album

Rocco Žiković iu Funtane nedavno je, kako smo pisali, potpisao novi profesionalni ugovor s velikim austrijskim nogometnim klubom, Red Bull Salzburgom, gdje će ostati do kraja 2027. Dobre vijesti iz Austrije nastavljaju dolaziti, pa je tako upravo Rocco 17. veljače zabio pobjednički gol u prijateljskoj utakmici između Lieferinga i Junge Wikinger Rieda. Bio je jedini strijelac na toj utakmici, a zabio je u 55. minuti.

Liefering je druga seniroska ekipa koja igra 2. ligu, i to u okrilju matičnog kluba Red Bull Salzburg. Naime, mladi talentirani Funtanjan ima dvojnu registraciju, pa mu je dozvoljeno da povremeno zaigra i za Liefering, sve dok ne uđe u krug prve momčadi.

Kako je nedavno objavio Jutarnji list, Žiković je odabran kao kapetan U-18 momčadi RB Salzburga, a ujedno je i kapetan U-18 reprezentacije Hrvatske. Debitirao je već u prijateljskim utakmicama za prvu momčad, a upravo je u tijeku pripremno razdoblje u kojem će stručni tim RB Salzburga odlučiti hoće li ostati u Lieferingu, koja igra 2. ligu, ili će nastaviti s U-18 momčadi i biti na raspolaganju za seniorsku momčad.

Foto Udruga Istrian de Dignan

Trodnevni tečaj rezidbe maslina. Prijave u tijeku

Sabor IDS-a u Novigradu - Foto IDS

Paus na Saboru IDS-a u Novigradu: „Svaki čovik, svaki metar“ nova politička platforma za bolju i napredniju Istru