in

Funtanjanka Asja Zolota osvojila medalju na Europskom odbojkaškom prvenstvu

Hrvatska kadetska reprezentacija - Asja Zolota - Privatni album

HRVATSKE KADETKINJE POBJEDOM OD 3:1 NAD GRČKOM OSVOJILE BRONCU NA EP U17

Hrvatska kadetska reprezentacija - Asja Zolota - Privatni album
Hrvatska kadetska reprezentacija – Asja Zolota – Privatni album

Na najbolji mogući način završile su jučer hrvatske kadetske reprezentativke Europsko prvenstvo U17 u Srbiji. Pobijedile su u Vrnjačkoj Banji u borbi za treće mjesto Grčku s 3:1 (25:21, 22:25, 25:21, 25:10) nakon 106 minuta igre i zasluženo se okitile broncom. Maša Mlinar s 21 poenom, i Lana Francetić s 15 i Iva Ucović s 11 ponovno su bile najučinkovitije u našim redovima.

Fantastičnu su dominaciju naše djevojke imale u bloku, čak 12 direktnih poena izborile su na taj način, od čega Klara Vasilj 5. Grkinje su u četiri seta tek jednom uspjele osvojiti poen na taj način. U broju poena u napadu također su Hrvatice prednjačile, 48-37, a i servis je ponovno bio na našoj strani, 5 as servisa prema 2 suparnica, uz naših 59% i grčkih 55% prijema servisa.

O dominaciji naše izabrane vraste dovoljno govori posljednji, četvrti set, u kojem su Grkinje ostavile tek na 10 poena. No, do tada se ipak vodila velika bitka u kojoj su naše djevojke ponovno pokazale svu razinu talenta koju imaju, ali i širinu klupe, što je veliki zalog za budućnost ove potentne generacije o kojoj će se još čuti.

Početak susreta nervozan, nije niti čudo, igralo se za europsku medalju. Grkinje su povele 16:11, naše preokrenule na 22:19 i dobile set s 25:21. Drugi većim dijelom u egalu, a tu su se malo bolje snašle Grkinje koje nakon 22:22 rade tri poena u nizu i izjednačuju s 25:22 na 1-1 u setovima.

Treći vrlo sličan drugom, također niti jedna niti druga ekipa nisu se značajnije odlijepile, da bi tek u finišu Hrvatska povela s mirnijih 24:20 i set privela kraju s 25:21. I to im je očito dodatno dalo krila, jer su kroz četvrti set ‘proletjele’ tolikom brzinom da ih suparnice nisu mogle pratiti, pa je sve na kraju završilo s našom prednošću od čak 15 poena.

Zadovoljni i sretni izbornik Miodrag Miki Stojaković nakon susreta za broncu je kazao:

„Počeli smo ovo Europsko prvenstvo s pobjedom, i završili s pobjedom. Apsolutno zasluženo smo slavili u borbi za treće mjesto i osvojili broncu!“

Kapetanica Lana Francetić, koja je posljednjim poenom okončala meč, u zagrljaju svojih suigračica dodala je:

„Preplavile su nas velike emocije, još uvijek nismo sigurne što se događa, presretne smo zbog ovoga i s medaljom oko vrata idemo doma!“

Spomenimo da su u subotu u polufinalu poražene nakon sedam uzastopnih pobjeda od Turske rezultatom 1:3, pa su stoga u nedjelju igrale za broncu.

Izvor Hrvatski odbojkaški savez

Foto TZ Vižinada

VIŽINADA: Druga Vinska večer u ponedjeljak uz pršut, vino i glazbu

Foto Srednja škola MAte Balote Poreč

POREČ: Diplome za maturante SŠ M. Balote. Proglasili tri najbolja učenika generacije