in

Giovanni Cernogoraz primio novčanu donaciju od Grada Novigrada

Foto Grad Novigrad

Za obitelj Cernogoraz 2023. godina bila je iznimno uspješna. Giovanni Cernogoraz osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu u Bakuu i zlato na Europskom prvenstvu u Osijeku. A krajem godine, stigle su i hrvatske sportske nagrade – odabir Hrvatskog olimpijskog odbora za Giovannija Cernogorca kao najuspješnijeg sportaša i Valtera Cernogorca kao najboljeg trenera 2023. godine, te županijska nagrada Istriana za postignuća u sportu za Giovannija Cernogorca.

Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada primio je u prostorijama Gradske uprave Giovannija Cernogorca kako bi mu uručio donaciju od 10.000 eura. „Našem gradu je čast što se može pohvaliti ovako velikim sportskim uspjesima, a posebno jer naš Giovanni to zaslužuje kao iskrena i jednostavna osoba iza čijeg dugogodišnjeg rada stoji veliki trud. Želimo podržati njegovu sjajnu rezultatsku godinu te ovom donacijom omogućiti mu mirnije pripreme za nadolazeće Olimpijske igre“ dodao je gradonačelnik.

Giovanni Cernogoraz je odličnim rezultatima ostvario kvotu za nadolazeće ljetne Olimpijske igre koje će se održati od 24. srpnja do 11. kolovoza u Parizu, te će nastupiti u disciplini trap (pojedinačno), koja će biti na rasporedu 29. i 30. srpnja. „U Parizu me čeka oštra konkurencija, bit će tamo Talijani, Francuzi, Česi, svi želimo isto, pobijediti, osvojiti medalju. Ja ću dati sve od sebe, zato mi je i jako važna ova donacija koja će mi omogućiti da mogu trenirati u Parizu, isprobati streljanu, mete, pozadinu, sve važne detalje, da bi na dan natjecanja bio fokusiran i smiren“, ispričao nam je Giovanni. 

Giovanni je trenutno jedini član hrvatske reprezentacije u streljačkim disciplinama na Olimpijskim igrama u Parizu, no budući će na idućim natjecanjima u disciplini trap na Svjetskim kupovima u Kairu (siječanj 2024.) i Rabatu (veljača 2024.), te na Finalnom kvalifikacijskom olimpijskom turniru u Dohi (travanj 2024.) nastupiti i Anton i Josip Glasnović, te mladi Francesco Ravalico, nadamo se povećanju ekipe za Pariz.

U pratnji Giovannija stigao je i njegov otac, Valter Cernogoraz koji je dodao: „Sretan sam i zahvalan na ovoj donaciji i mi ćemo dati sve od sebe da ju „uzvratimo“ rezultatima. Ponosan sam na naš grad Novigrad – Cittanova što podržava nas i Streljačko društvo Gusar, i želim se zahvaliti svim Novigrađanima jer ovo je velika stvar za nas.“. Na prijemu je bila nazočna i Iva Olujić, članica Gradskog vijeća i predsjednica novigradske Sportske zajednice koja se ovim putem zahvalila Valteru i Giovanniju na upornosti i sportskom duhu.

Podsjetimo, Giovanni Cernogoraz bio je uspješan već i u juniorskoj konkurenciji, a kao višestruki seniorski prvak Hrvatske pojedinačno i ekipno u streljačkoj disciplini trap, osvojio je brojna odličja. U svojoj dvadesetogodišnjoj sportskoj karijeri, Giovanni je nabrojao tridesetak odličja samo sa svjetskih i europskih prvenstava, svjetskog kupa, Mediteranskih i Olimpijskih igara. Najzapaženiji rezultat ostvario je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., kada je osvojio pojedinačnu zlatnu medalju i sa 146 pogođenih meta izjednačio olimpijski rekord. Giovanni je i dobitnik državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ te državni rekorder i višekratni sportaš godine Istarske županije. 

Grad Novigrad planira u proračunu 2024. godine odvojiti više od 823 tisuće eura za sport, kako bi dao podršku svim svojim sugrađanima u bavljenju sportom uopće. Grad financira rad Sportske dvorane kako bi ju sve sportske udruge mogle koristiti bez naknade, putem Sportske zajednice donira sredstva za rad klubova, a među ostalim brojnim investicijama u 2024.godini, u planu je i uređenje streljane Streljačkog društva Gusar gdje svakodnevno treniraju hrvatski reprezentativci Giovanni Cernogoraz i Francesco Ravalico, objavio je Grad Novigrad.

Nova - stara škola nakon obnove - Foto Općina Funtana

FUNTANA usvojila proračun od skoro 5 milijuna eura – U planu stambeno zbrinjavanje mladih obitelji i veće plaće za općinske zaposlenike

pixabay vlak pruga željeznička pixabay

Izmijenjen vozni red vlakova za putnike na relaciji Pula – Pazin – Lupoglav – Buzet