in

Hrvatska slavi u Brazilu: Učenice iz TARA osvojile medalju za ples na ISF Gimnazijadi

Učenice iz Tara u Brazilu osvojile zlato

Učenice iz Tara kući se vraćaju s medaljom!

Novi dan na ISF Gimnazijadi U15 2023 donosi pet odličja u školski sport – 24. kolovoza 2023. u Rio de Janeiru u Brazilu hrvatska delegacija osvajila je zlato, dva srebra i dvije bronce u tri sporta. U Olimpijskom su parku naše plesačice sudjelovale na prvom Svjetskom školskom prvenstvu u sportskom plesu. Učenice Osnovne škole Tar Vabriga i Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko državne su prvakinje u hrvatskom školskom sportskom plesu, a nastupile su u kategorijama Umjetnički ples i Hip Hop. Učenice iz Tara Lucija Ljuština, Lara Brčić, Nika Brčić, Eva Radinović, Rea Biogradlija i Sara Jakovljević osvojile prvo mjesto u umjetničkom plesu!

Foto Hrvatki školski sportski savez
Foto Hrvatki školski sportski savez

Srebro u hip hopu osvojile su pak učenice Veronika Hodak, Lana Banek, Ema Borošić, Gloria Brajak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski iz Jastrebarskog. Svoje su srebro i zlato učenici ovih dvaju mjesta proslavile ponovno se susrevši na postolju, baš kao na državnoj završnici u Poreču.

„Konkurencija nas je iznenadila, pogotovo nakon prvih treninga – ova medalja je veliko veselje i iznenađenje za sve plesačice u ekipi. No nakon državnog u školskom sportu, bile smo spremne nastupiti najbolje što možemo za Hrvatsku“,rekle su Lara Brčić i Sara Jakovljević iz OŠ Tar Vabriga za portal Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Hrvatska delegacija zaključila je ovaj izuzetno uspješan dan i sada čeka završni dan natjecanja na atletici, badmintonu i sportskoj gimnastici, piše Hrvatski školski sprotski savez na čijim stranicama možete pročitati sve medalje koje je osvojila Hrvatska u Brazilu.

Tony Cetinski - Foto Matea Smolčić Senčar

Prvi vikend u rujnu rezervirajte za turističku feštu u Taru

Foto Policijska uprava istarska

U nedjelju u Istri kontrola vozača romobila, mopeda i motocikla