in

Humanitarna nota utrke Family Run – trči se za pomoć Centru za inkluziju Poreč

Foto: Plava laguna

Family Run, obiteljska zabavna trka koja će se održati u sklopu porečkog Plava Laguna Polumaratona 23.ožujka, ove će godine imati humanitarni karakter. Sva sredstva od kotizacije (10 eura) prikupljena za Family Run udvostručit će se i uplatiti za Centar za inkluziju, priopćili su danas iz hotelijerske tvrtke Plava laguna.

Dapače, pozivaju se i svi građani koji će doći gledati trku da svojom donacijom podrže ovu inicijativu i omoguće članovima Centra za inkluziju ugodnije proljeće koje će provesti u sportskim aktivnostima.

Članovi Centra za inkluziju dobiti će besplatne kotizacije kako bi i oni uživali u Family Runu 23. ožujka i tako pokazali kako uživaju i u sportskim aktivnostima. Radi se o utrci za velike i male prekrasnom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. Djeca mlađa od 8 godina moraju trčati s roditeljima, a staza je duga 3,5 kilometara.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici osnovan je 2005. godine i provodi niz projekata u više sredina Istarske županije koji unapređuju kvalitetu života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. U Poreču, između ostalog djeluju i na području edukacije i izvođenja fizičkih aktivnosti za svoje štićenike. Tako se za njih dva puta tjedno organizira polusatna radionica tjelesnog odgoja u suradnji sa sportašima volonterima.

Pozivaju se svi da budu dijelom ove humanitarne priče. Osim za Family Run, prijave su otvorene i za IV. Plava Laguna Polumaraton te 10K Run koji će se održati 24. ožujka. U subotu, 23. ožujka, osim Family Runa održat će se i Kids Run, koji je za sve male trkače u potpunosti besplatan. Na raspolaganju su 4 utrke raznih dužina na jednoj od najljepših lokacija zapadne obale Istre – poluotoku Hotela Parentium. Na polumaraton (21 kilometar) mogu se prijaviti svi stariji od 18 godina, dok se za 10 kilometara mogu prijaviti svi stariji od 16 godina, javljaju iz Plave lagune na čijim se web stranicama mogu pronaći svi detalji ovih utrka.

Policija utvrdila 13 prekršaja na odmorištu Bačva na Ipsilonu

U tijeku sajam f.re.e u Münchenu – HRVATSKI TURIZAM MORA OBRANITI SVOJU POZICIJU NA NJEMAČKOM TRŽIŠTU