in

U tijeku sajam f.re.e u Münchenu – HRVATSKI TURIZAM MORA OBRANITI SVOJU POZICIJU NA NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na sajmu f.re.e, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Njemačkoj, koji se ove godine održava do 24. veljače u Münchenu.

„Njemačka, kao naše tradicionalno tržište, s naglaskom na Bavarsku otkuda nam dolazi najveći broj posjetitelja, posljednjih godina pokazuje značajan interes za destinacije u hrvatskoj unutrašnjosti te mi je drago što smo posjetiteljima ovogodišnjeg sajma f.re.e. imali prilike dodatno predstaviti bogatstvo hrvatskog kontinentalnog turizma, Zagreb i Slavoniju. Primjećujemo kako bavarsko tržište pokazuje svojevrsne promjene te Hrvatsku sve više umjesto tradicionalno auto destinacije, prepoznaje kao avio destinaciju. Naime, prošle godine ostvaren je promet putnika iz Njemačke u zračnim lukama od dva milijuna, a vjerujemo da će se pozitivna kretanja nastaviti i u ovoj godini“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Na hrvatskom štandu, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organizirano je posebno druženje s partnerima uz slavonske specijalitete i vrhunska hrvatska vina. Druženju je prisustvovao i Giovanne Elber, legenda FC Bayern Münchena te Andreas Jung, direktor marketinga ovog najpopularnijeg njemačkog nogometnog kluba.

„Osmislili smo bogat i originalan program događanja na hrvatskom štandu koji je privukao pažnju brojnih posjetitelja. Ovo je ujedno bila i potvrda dobro osmišljene suradnje s TZ Istre i FC Bayern Münchenom koja nam je osigurala dodatnu promotivnu vrijednost i vidljivost na iznimno važnom bavarskom tržištu sa kojeg nam dolazi svaki drugi njemački gost“, komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić,

Hrvatska se delegacija tijekom sajma susrela s brojnim njemačkim partnerima, kao što je FTI, jedan od najvećih turoperatora, Lust auf Kroatien, portal koji je specijaliziran za promicanje hrvatske turističke ponude te  I.D.Riva Tours, turoperator koji je specijaliziran za prodaju Hrvatske i koji je među prvima u prodajne kataloge uvrstio Slavoniju.

Da je ovo godina u kojoj hrvatski turizam treba obraniti tržišnu poziciju na njemačkom tržištu naglašava Selimir Ognjenović iz I.D. Riva Toursa.

„Njemačka je vrlo veliko tržište, za hrvatski turizam najvažnije. Upravo zbog toga moramo obraniti tržišnu poziciju naše zemlje i učiniti sve da Hrvatska ostane na uspješnim brojkama prošlih godina. U tome će svakako pomoći velike i kvalitetne prezentacije poput ove u Münchenu“, smatra Ognjenović.

U sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu na sajmu predstavlja ukupno 25 suizlagača Dodajmo kako je s tržišta Njemačke u prošloj godini ostvareno 2,9 milijuna dolazaka (+6%) i 21,2 milijuna noćenja (+2%), čime ovo tržište uvjerljivo zauzima sam vrh top tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, piše u priopćenju Hrvatske turističke zajednice.

Foto: HTZ  

Humanitarna nota utrke Family Run – trči se za pomoć Centru za inkluziju Poreč

EKOCID U PAZINU – Živozidaš Damir Grunbaum proziva zbog kriminala i traži ostavke župana i gradonačelnika Pazina