in

Umaški ATP prijatelj djece: Među sakupljačima loptica i mali tenisači iz Vukovara

Plava Laguna Croatia Open Umag, Zaklada Marin Čilić i Vukovar Tennis Camp omogućuju šestorici mladih tenisača iz Vukovara jedinstven doživljaj na umaškom turniru

Timu sakupljača loptica na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag ove će se godine priključiti i šestero djece iz Vukovara.

Pod pokroviteljstvom umaškog turnira i Zaklade Marin Čilić, u suradnji s Vukovar Tennis Campom, u sklopu kojeg skupina entuzijasta već nekoliko godina organizira besplatni ljetni teniski kamp za djecu Vukovara, tim od šest malih tenisača imat će jedinstvenu priliku sudjelovati na 30. izdanju jedinog hrvatskog ATP turnira.

„Sretni smo što smo zajedno sa Zakladom Marin Čilić omogućili malim tenisačima iz Vukovara da nam se pridruže na jubilarnom turniru, na kojem će se uživo susresti sa svojim teniskim uzorima. Vjerujemo kako će iz Umaga ponijeti nezaboravne uspomene i puno korisnog iskustva“, izjavio je Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Vukovarski tenisači skupljat će loptice u Umagu već od nedjelje, 14. srpnja, kada kvalifikacijskim mečevima prvog kola započinje natjecateljski dio turnira u Stella Marisu, priopćeno je iz organizacije ovog turnira.

„Jako nam je drago da smo s Plava Laguna Croatia Openom Umag i Zakladom Marin Čilić, s kojom smo ostvarili sjajnu suradnju u organizaciji našeg kampa, uspjeli omogućiti vukovarskoj djeci ovakav jedinstven doživljaj. Za njih će ovo biti prelijepo iskustvo u kojem će, siguran sam, jako puno naučiti“ izjavio je Dino Ilečić, organizator Vukovar Tennis Campa, rođeni Vukovarac sa švedskom adresom.

Osim što će biti dio tima sakupljača loptica, mladi će Vukovarci imati prilike i izbliza upoznati neke od svojih teniskih idola kroz Kid’s Week. Aktivnim sudjelovanjem u turniru te druženjem s vršnjacima iz Istre djeca Vukovara provest će tjedan prepun sportskih uzbuđenja.

„Prošle godine, surađujući na projektu Vukovar Tennis Camp, imali smo zadovoljstvo upoznati vukovarske mlade teniske zaljubljenike te smo jako sretni što ove godine, uz ponovnu podršku kampu, imamo priliku podržati i ovu sjajnu inicijativu. Druženje s vršnjacima iz drugih dijelova Hrvatske te uživanje u prvorazrednom međunarodnom sportskom događaju kao što je ATP Umag zasigurno će pozitivno utjecati na razvoj ove krasne mlade djece“, kazala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Turnir će otvoriti egzibicijskim spektaklom u subotu, 13. srpnja, kada će na ATP Stadionu Goran Ivanišević biti odigrana repriza prvog umaškog finala između Gorana Prpića i Gorana Ivaniševića. Nakon egzibicije, sve posjetitelje očekuje koncert Tonyja Cetinskog.

TAR: 12. srpnja prezentacija arheoloških istraživanja rimske vile na Loronu

Poreznici i carinici 11. srpnja kreću u pojačan nadzor – Uz ugostitelje na udaru još 2 djelatnosti i najveći festival