in

Poreznici i carinici 11. srpnja kreću u pojačan nadzor – Uz ugostitelje na udaru još 2 djelatnosti i najveći festival

U razdoblju od 11. do 17. srpnja pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, a u razdoblju od 12. do 17.srpnja nadzorne aktivnosti provodit će se i na najvećem svjetskom festivalu elektronske glazbe Ultra Europe u Splitu te na otocima Braču, Hvaru i Visu.

‘U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze’, prenio je portal Poslovni.hr.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. trgovine na malo na štandovima i tržnicama,
2. keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića,
3. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 11. do 17. srpnja.
 
U razdoblju od 12. do 17. srpnja 2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019 – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park mladeži te na otocima Braču, Hvaru i Visu. ‘Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Carinske uprave kao i ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu’, najavili su iz spomenutih državnih tijela.

Umaški ATP prijatelj djece: Među sakupljačima loptica i mali tenisači iz Vukovara

Ribarska fešta u Červar Portu - Foto Arhiv Grad Poreč

ČERVAR-PORAT: Prva ribarska fešta privukla mnoštvo na rivu